Д-р Първан Кръстев от отделението по педиатрия празнува 80-годишен юбилей.

...
Д-р Първан Кръстев от отделението по педиатрия празнува 80-годишен юбилей.
Коментари Харесай

Д-р Първан Кръстев от педиатрията в МБАЛ-Монтана отпразнува 80 г.

Д-р Първан Кръстев от отделението по педиатрия чества 80-годишен празник. Кръглата годишнина той навърши на 3 февруари, събота, а през днешния ден управлението на болничното заведение и сътрудници го уважиха на работното му място.
И през днешния ден, както и през последните съвсем пет десетилетия той е на поста си и се грижи за здравето на дребните пациенти. Една година не му доближава да закръгли половин век в отделението по педиатрия на МБАЛ-Монтана, където стартира работа през 1975 година Преди да стане доктор е приключил и компетентност фармация. Първоначално желал да стане хирург, само че любовта към лекуването на детските заболявания победила.
„ Посветих живота си на детско поделение в Монтана. Добре се усещам и ще поработя още. Когато човек си обича специалността е елементарно. Удовлетворението ми е, че даваме здраве и живот на децата, които са най-важните за страната и рода си. Лекарят би трябвало да е безрезервен, да е добър експерт, да има предпочитание да оказва помощ. Важно е в никакъв случай да не се предава ", завещава доктор Кръстев на по-младите си сътрудници.
Юбилярът получи самопризнание и дарове от управлението на болничното заведение и сътрудници. Изпълнителният шеф доктор Тони Тодоров му връчи премия - плакет за важен принос в опазването на детското здраве и във връзка 80-годишнината му. Д-р Тодоров изрече сърдечна признателност за достойната и виновна работа на доктор Кръстев и акцентира, че той постоянно е в крайник с измененията в опазването на здравето. Започнал в миналото с няколко капки и антибиотика, и рецепта, написана на ръка, през днешния ден медицината се е развила с огромни стъпки в лекуването на децата, всичко е на компютър, а доктор Кръстев се оправя с лекост със актуалните провокации.
Когато не е с бялата престилка на работното си място, доктор Първан Кръстев обича да се занимава със земеделие. Родом е от с. Винище. Има въодушевление за събирането и изследването на родовите си корени. Преди години съумява да намери и събере на родова среща над 100 свои роднини, пръснати по целия свят. Сега фантазията му е да повтори тази среща, като на нея дойдат и най-малките издънки – внуци и правнуци на роднините му. А той ще ги посрещне с другото си занимание - да пече мръвки и зеленчуци на жарава. Днес сътрудниците му от педиатрично поделение му подариха специфичен сет за барбекю, познавайки кулинарните му желания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР