Д-р Огнян Пелов е роден на 9 август 1960 г.

...
Д-р Огнян Пелов е роден на 9 август 1960 г.
Коментари Харесай

Д-р Огнян Пелов: Яжте мазнини и ще отслабнете, мои пациентки го направиха, свалиха по 25 кг за 7-8 месеца

Д-р Огнян Пелов е роден на 9 август 1960 година в гр. Бяла Слатина в семейство на лекари. През 1984 година той приключва медицина и стартира да практикува акушерство и гинекология в родния си град (до 1990 г). Следва образование в “University of Stellenbosch ” – Южна Африка, работи в “Еdendale Hospital ” – Pietermaritzburg и Университетската болница “Тygerberg Hospital – Cape Town ” (хирургия). Става очевидец на първите свободни избори в Южна Африка през 1994 година в “Khayelitsha Hospital – Cape Town ”, където прави сполучливо първата си сърдечна интервенция, последвана от редица избавени животи в травматологията на “Тygerberg Hospital ”. Независимо от обещаващото бъдеще в ЮАР доктор Пелов последва огромната си фантазия и отпътува за снежна Канада през 1998 година

Той е разпален фен на кучета, а любовта на живота му са надпреварите с кучешки впрягове. В суровите условия на северните територии, до момента в който упражнява докторската си специалност, доктор Пелов съумява да завоюва уважението на Великия водач на народа Кри (най-разпространеният индиански народ на американските континенти) – доктор Сидни Гарик, като печели не едно и две шампионати. Богатият лекарски опит в стандартната медицина, познанията на националните традиции и билколечение на индианския народ Кри и преди всичко поклонението пред българската национална медицина са в основата на “D-r Pellov’s Solution ” – система за лекуване на редица заболявания, които са се трансформирали в зараза през последните десетилетия в Америка, а в последно време и у нас. Създадената от доктор Пелов система въз основата на функционалната медицина взема решение проблеми като затлъстяване, хипертония, диабет, атеросклероза, депресивни положения и други

– Д-р Пелов, бихте ли споделили главните правила във вашия режим на хранене?
– Първо да уточним, че проблемите ни се дължат на досегашния ни метод на живот. Ако някой си фантазира, че ще се оправи, ще оздравее или ще отслабне, без да промени стила си на живот, доста се лъже. Аз персонално предлагам да се употребява мазно и месо – несъмнено, в рационални граници. Месото би трябвало да не е повече от 25% от количеството призната храна. Мазнината не подвига холестерола и не те прави пълен, какъвто мит има! От растителните мазнини единствените потребни са зехтинът, кокосовото масло, орехово, бадемово масло, както и от гроздови семки. Също по този начин потребни са кравето масло и свинската мехлем без консерванти. Слънчогледовото и соевото олио са нездравословни, а за маргарините въобще няма какво да приказваме. Ние не сме основани да ядем неща, които са се появили през последните 100 година, каквито са растителните масла. Иначе от месата предлагам свинско, пилешко, единствено в случай че е домашно. Пилешкото от магазина е цялостно с всевъзможни нездравословни и рискови съставки.

Въобще човек би трябвало да си носи очилата, да чете етикетите и да не купува нищо, на което написа неразбираеми за него неща. Най-добре да се търси продукция от дребни производители. Пакетираните храни в лъскави опаковки и саламите тотално би трябвало да се изключат от менюто ни. Кисело мляко може да се употребява единствено в случай че е пълномаслено, с цел да отслабнете. Всичко, което е нискомаслено, е с добавена захар. Задължително обаче търсете кисело мляко домашно произвеждане. Това важи и за сиренето и кашкавала. Не е добре да се пие краве прясно мляко, тъй като има доста лактоза в него. Изобщо моите рекомендации се основават на обичайното хранене на българския селяндур. Постепенно хората стартират да се връщат към корените си. По мое време кравето масло беше оповестено за доста нездравословно и се предлагаше да се употребява маргаринът като негов добър заместител. Той е по-евтин, само че кое е по-важно – да живееш добре или да боледуваш и да пиеш медикаменти? По принцип генетично таванът на човешкия живот е към 120 година Този режим на живот го предлагам не толкоз поради отслабването, а поради оздравяването. Защото, когато човек оздравее, тогава отслабва. Резултатът идва доста бързо – мои пациентки за 7-8 месеца отслабват с по 40 кг.

– Не споменахте нищо за хляба и сладкишите – те разрешени ли са?
– Друго, което доста вреди на здравето ни през днешния ден, е скорбялата и всички артикули, съдържащи брашно вид 500, защото в него има доста глутен. Така че всичко тестено и сладко е добре да бъде спряно изцяло от храненето най-малко за 2 месеца, до момента в който се задвижи метаболизмът на тялото. След като индивидът отслабне, може понякога да си хапва баница, да речем. Глутенът е главен провинен за епидемията от синдром на Хашимото при дамите и на множествена склероза, която разболява все по-млади хора, в това число и мъже. А какво да кажем за диабет втори вид при деца – това обикновено ли е съгласно вас?
– Нека да обобщим – какво да бъде здравословното хранене, тъй че хем да няма заболявания, хем килограмите да са в норма?
– Така – забравяте за сладкото. Ако ви се яде нещо сладко – единствено стевия и нищо друго. Черният шоколад е потребен, единствено захарта в него е нездравословна. Второ – спирате всичко, което съдържа брашно вид 500. Трето – стартирате да ядете всеки ден мазнини от друг генезис – месо, дробчета, домашни яйца, ядки колкото желаете, за тях няма ограничаване на количеството, пълномаслено кисело мляко, сирене, кашкавал. За да се промени метаболизмът, трябват 3 седмици – по-късно започваш да живваш, да имаш сила. Четвърто – махате всичко, в което има ГМО, консерванти и други добавки в храната. Даже през първите 2 месеца на режима не предлагам да се ядат кафяв ориз и картофи, с цел да се задвижи метаболизмът по-бързо. Също по този начин известно време е добре да се заобикалят всички млечни артикули от краве мляко, с изключение на маслото. Първите 2 месеца е добре да се употребяват всеки ден кисело мляко, сирене, само че овче или козе. Пето – всеки ден се ядат сурови зеленчуци и плодове, само че от тях не доста, тъй като имат захар. Зеленчуците, които предлагам главно, са зеле, моркови, броколи, картофи, краставици, домати, чушки. Също по този начин предлагам куркума като фалшификация на месото. Тя е мастноразтворима и по тази причина е добре да се запържи. Фрешовете също не са целесъобразни, тъй като и в тях има доста плодова захар. Хляб може да се яде единствено от лимец или от ръж, само че да няма бяло брашно в него. Много е значимо също по този начин всеки ден да има придвижване, да си деятелен, да спортуваш. По принцип би трябвало да се яде, а не да се гладува. Но е добре вечерята да е 2-3 ч. преди лягане. За закуска предлагам ядки с овче кисело мляко. Месото би трябвало да е към 25% от ястието, останалото са зеленчуци. Освен това месо се яде 3-4 пъти в седмицата. Друго, което упражнявам и се предлага от съветския проф. Неумивайкин, е да се пие кислородна вода 3%. Тя е доста потребна, тъй като прочиства червата. Първоначално се поставят 5 капки кислородна вода във всяка чаша вода, която изпивате денем. Всеки ден се усилва количеството, до момента в който се стигне до 10-15 капки. Важното е тази вода да се приема не повече от половин час преди хранене и по-късно да не се пие вода 2 часа.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР