Д-р Мохамед Алибрахим е лекар в Спешна помощ в София

...
Д-р Мохамед Алибрахим е лекар в Спешна помощ в София
Коментари Харесай

Д-р Алибрахим: Живея от 38 години в България, но не ми дават гражданство

Д-р Мохамед Алибрахим е доктор в Спешна помощ в София и е на първа линия в битката с COVID-19. Той е роден в сирийския град Алепо, само че от 38 години е в България. Тук е приключил цели пет специалности, работи, основал е семейство и две деца и желае да получи българско поданство - това е персоналната му битка през последните няколко години. Подавал е три пъти документи за издаване на поданство в Министерството на правораздаването - през 2002 година, през 2019-та и през 2020-та година, само че към момента чака отговор.

Екипът на реши да се свърже с доктор Алибрахим и да ревизира какви са аргументите за отхвърли на институциите.

" Избрах да пребивавам тъкмо в България, тъй като на времето имаше огромна дружба сред нея и Сирия. Започнах да изучавам тук медицина и животът в България ми харесва. ", показва доктор Мохамед Алибрахим.

Добавя още, че е обикнал доста българите, приема страната ни като своя втора татковина и желае да прекара целия си живот у нас. Споделя, че има доста удовлетворени пациенти, които не стопират да му благодарят поради професионализма и отдадеността към работата, само че това, което същински го натъжава е, когато го попитат за какво не е български жител: " Има хора, които живеят в България от три-четири години и са български жители, а не са толкоз отдадени като мен. Завършил съм с отличен компетентност " Педиатрия ", която е недостиг в България. Откриха доста детски отделения тъкмо тъй като има дефицит на педиатри ".

" Обяснявам си отводът на иституциите по един-единствен метод - знам от други хора, че някои си заплащат 10 000 евро, с цел да получат българско поданство и го получават за една седмица. Нямам друго пояснение, тъй като съм безупречен и съм необходим за България ", безапелационен е Мохамед.

Обръща се към министър-председателя Кирил Петков и президентът Румен Радев с молба да му оказват помощ и да разрешат неговия проблем. 

" Представил съм всички нужни документи, само че няма развиване. Много съм обезпокоен, тъй като скоро сирийският ми паспорт ще изтече, а аз не мога да го възобновя. Това е огромен проблем, тъй като имам родственици, близки, другари в други страни, а аз не мога да пътувам на никое място. ", споделя доктор Алибрахим. 

Цялото изявление може да видите


Интервю на Илиана Симеонова


Още от ИНТЕРВЮ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР