Д-р Лора Трис знае колко важна е думичката Благодаря“. В

...
Д-р Лора Трис знае колко важна е думичката Благодаря“. В
Коментари Харесай

4 причини да казваме „Благодаря!“ по-често

Д-р Лора Трис знае какъв брой значима е думичката „ Благодаря “. В своята 3-минутна TED тирада тя ни споделя какъв брой значимо е да изричаме своята благодарност и за какво множеството хора се двоумят, когато би трябвало да употребяват тази магическа думичка, пише Мениджър Нюз.

Налични са надписи на български език.

Виж още: Как да превърнем 11 изречения от всекидневието ни от отрицателни в положителни

Ако и вие се колебаете и не сте сигурни за какво благодарността е значима, вижте тези 4 аргументи.

1. Някой може би в действителност би трябвало да го чуе

Д-р Трис споделя историята за млад мъж в рехабилитационна клиника. Той по този начин и не е могъл да преживее болката от обстоятелството, че татко му в никакъв случай не му е казвал, че се гордее с него. Това е една от многото сходни истории. Тя демонстрира какъв брой значима може да е една благодарност, хвалба или признателност. Никога не подценявайте силата на думите.

2. Създавате резултата на доминото

Да кажете и покажете благодарността си на някого за това, което е направил за вас, усилва вероятността тази добра сила до бъде предадена нататък и да стопли нечие сърце. Изричането на тези две думи прави хората по-склонни да оказват помощ на другите в бъдеще или още през днешния ден в тяхното развиване.

3. Ще накарате някого да се усмихне

Един от най-лесните способи да извикате усмивка на нечие лице е да споделите с него какъв брой е значим за вас. Независимо дали поздравявате сътрудник за добре свършената работа или казвате на обичания човек нещо позитивно, израз на благодарност или признателност, това кара хората да се усещат ценени, уверени и щастливи.

4. Подобряват вашето психическо и физическо здраве

Актовете на благодарност и признателност имат потвърдена изгода за здравето. Те водят до понижаване на напрежението и кръвното налягане. Здравословният път включва признание на другите, изчистване на всички отрицателни мисли, повече усмивки и по-малко намръщени дни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР