Д-р Илонка Маева ще ръководи временно Столичната регионална здравна инспекция

...
Д-р Илонка Маева ще ръководи временно Столичната регионална здравна инспекция
Коментари Харесай

Д-р Илонка Маева поема временно поема столичната РЗИ

Д-р Илонка Маева ще управлява краткотрайно Столичната районна здравна ревизия след оставката на досегашния началник доктор Данчо Пенчев. Досега тя беше негов заместител. Това стана ясно от известие на здравното министерство, анонсиращо участниците в утрешния постоянен седмичен брифинг за разпространяването на Коронавирус болестта у нас.

Д-р Данчо Пенчев подаде оставка в понеделник, която още същия ден беше призната от здравния министър Костадин Ангелов. Противоречиви са претекстовете за освобождане на поста. Здравният министърът сподели, че е " по персонални аргументи и не е обвързвана с освобождението от карантината на премиера и президента ". Днес обаче Бойко Борисов, който по-късно се оказа инфектиран и е под карантина, съобщи във видеосъобщение, че оставката на шефа на Столичната РЗИ е поради анулираната карантина на президента.

" Ние не сме богопомазани като президента Радев, където нашите служби единствено него да му дават един ден карантина като че ли е извънземен. И то по тази причина се разделихме с шефа на РЗИ ", съобщи Бойко Борисов.

" Противоречивите пояснения на изпълнителната власт будят от ден на ден въпроси за действителните аргументи за оставката на доктор Данчо Пенчев ", последва отговора на президента.

Заради карантината на проф. Костадин Ангелов брифингът на следващия ден ще бъде воден от заместника му доктор Бойко Пенков. Също поради карантина няма да взе участие и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. В срещата ще вземат участие проф. Тодор Кантарджиев - шеф на НЦЗПБ, шефовете на УМБАЛСМ " Н.И. Пирогов " и УМБАЛ " Александровска " проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов, както и и.д. шефът на СРЗИ доктор Илонка Маева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР