Д-р Христо Лозанов е един от най-добрите специалисти по пластична

...
Д-р Христо Лозанов е един от най-добрите специалисти по пластична
Коментари Харесай

Водещ експерт разкри пред БЛИЦ най-новите достижения в естетичната хирургия и обяви: Българката е най-красивата жена

Д-р Христо Лозанов е един от най-хубавите експерти по пластична реконструктивна и естетична хирургия у нас. Получава познанията си като еластичен хирург по време на специализацията си в Александровска болница и Пирогов и работата във Военно-медицинска академия. Отделение по Пластична и реконструктивна хирургия при ВМА, където работи и до през днешния ден.

Също по този начин работи и в INSTITUTO Dr JAVIER de BENITO, Barcelona. Завършва цялостна Fellowship стратегия INSTITUTO Dr JAVIER de BENITO, където работи със световноизвестния еластичен хирург доктор Хавиер де Бенито, CENTRO MEDICO TEKNON. Завършва и майсторския курс по пластична, реконструктивна и естетична хирургия под управлението на проф. Едгар Бимер, Мюнхен.

Има присъдена научна степен Доктор по пластична реконструктивна и естетична хирургия. От напълно скоро е и доцент. Началник на отделението по „ Пластична хирургия” на ВМА

Д-р Лозанов вкарва новаторски технологии в региона на естетичната хирургия на разположение и гърда у нас (Silhouette Lift, Breast lift, Happy Lift, Zerona и др.). Автор и съавтор е на над 50 научни изявления в региона на хирургията, изгарянията, пластичната и естетичната хирургия у нас и в чужбина. Редовен член на БАПРЕХ. Член на Българско научно сдружение по изгаряне, пластична и естетична хирургия. Член на Балканска асоциация по пластично възстановителна и естетична хирургия. Член на EBA (European Burns Association).

В искрено и любопитно откъм ракурси изявление доктор Лозанов дава отговор на значими въпроси, свързани освен с визията, само че и със самочувствието на българската жена.

- Доц. Лозанов, в предварителния ни диалог говорихме за българката и нейната безспорна хубост. Различно е, когато тези думи излизат от устата на еластичен хирург, при който дамите вървят точно тъй като желаят да бъдат красиви.
- Българката е най-красивата жена съгласно мен. Бил съм под дърво и камък по света и смятам, че хубостта на българката няма потребност да бъде преобразувана по никакъв метод.

Жената има потребност от грижи, внимание

С времето дали тя е на 20, на 30 или на 40, ние можем да помогнем за нейния добър външен тип, предлагайки нови методики за ободряване на хубостта. Но ние не можем да я променим. Най-важното е, когато да вземем за пример търсим добър шивач или експерт по нещо, да обиколим най-малко няколко, с цел да определим най-хубавия експерт за нас. Именно заради това поучавам всички пациенти да обиколят няколко сътрудници, преди да прибягват към каквито и да е естетични процедури. А не да вървят при първия срещнат.
В България има Асоциация по пластична хирургия, на която съм член и която се пробва да постанова някакви приблизителни стандарти за лекуването и методиките, касаещи пластични, естетични и други процедури. Външният тип е нещо доста значимо в наши дни и съгласно мен той касае границата – до каква степен една смяна в един човек би била красива и допустима. Затова е добре да се посещава експерт, който да дефинира тази граница. Мярката, с която ще бъде направена тази смяна.

- Обикновено, когато търси еластичен хирург, дамата към този момент има визия по какъв начин би желала да наподобява. Но в случай че съгласно вас тя е прекалила в настояванията си, по какъв начин подхождате, с цел да реконструирате настройката й за самата нея?
- Много добър въпрос. Да отговоря по този начин – знаете ли разликата сред това дали ще отидеш на коафьор или на еластичен хирург? Тя е в мащаба на смяната. Човек би трябвало да е наясно, когато против нещо застане пациент или пациентка, какъв може да бъде мащабът на промяната; тежестта на хирургичната травма; какво може да бъде признато от организма и до каква степен това е физиологично; до каква степен би било търпимо във връзка с психическите благоприятни условия на съответния пациент. Когато аз видя, че в пациента нормално са две дами, не протягам ръка да върша интервенция. А на всички по-зрели дами изяснявам, че остаряването е като ксерокопието – всяко последващо е по-бледо.

- Има дами, които желаят надали не да се консервират – да надхитрят времето като ход. Но както добре знаем, това е невероятно!
- Такива дами са по този начин наречените „ дами без възраст”. Познавам много такива. И нормално това са дами, които постоянно прибягват до естетични процедури, само че убеждавам ви, те не постоянно намират точния експерт за това, което желаят. Да, този вид дами няма по какъв начин да надхитрят времето, нито природата, само че те най-често залагат на нещо, което доста добре умее да поддържа освен духа, само че и физиката в добра форма – спорта. Такива дами доста спортуват и вършат всичко допустимо телата им да са изваяни, само че белезите на остаряването са неизбежни. Те се виждат най-много на лицето и не могат да бъдат подмладени единствено със спорт. И по тази причина се прибягва и до естетичната хирургия. По принцип за естетична хирургия стартира да се приказва, когато навлезе демокрацията. А когато навлиза една народна власт, първо навлиза „ Кока-Кола”, по-късно „ Макдоналдс” и най-сетне и естетичната хирургия. Просто тъй като хората схващат, че не всичко е консумация, а и би трябвало да наподобяват добре. Както казахме, в този момент сме в ерата на доста спортуващите хора, изключително този вид дами, които желаят да излъжат времето. При тях се постанова да се вършат по принцип доста дребни корекции. И точно тук е мястото да загатна за някои новости в естетичната хирургия. Например

към този момент може да се предотврати увисването на лицето и бюста –

Как се прави това, какъв брой животоопасен е силиконът, по кое време се прави мезотерапия и какъв брой ботокс може да се поставя четете в изявлението с доктор Христо Лозанов в Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР