Д-р Даниеле Мачини, който работи като лекар в болницата в

...
Д-р Даниеле Мачини, който работи като лекар в болницата в
Коментари Харесай

Италиански лекар за коронавируса: Никой не беше подготвен за такава свирепост

Д-р Даниеле Мачини, който работи като доктор в болничното заведение в Бергамо в Северна Италия, описа от първо лице каква е обстановката в най-тежко засегнатата от ковид страна в света след Китай. Припомняме, че в Италия инфектираните с варианта COVID-19 надвишава 9000 души, а умрелите са над 460.

,,След като дълго време умувах по какъв начин и какво да напиша по отношение на протичащото се в Италия, реших, че мълчанието в тази ситуация не е отговорно. Ще се опитам да предам на хората, които са надалеч от нас, какво е чувството на живееш и работиш в епицентъра на ковид и по-точно в град Бергамо в Северна Италия. Разбирам потребността от това да не се всява суматоха, само че аз просто се усещам задължен да срещна хората със протичащото се тук'', написа в една от обществените мрежи доктор Мачини.

Цяла Италия е сложена под карантина

,,Наблюдавах с учудване цялата тази метаморфоза в болничното заведение, където работя, до момента в който коронавирусът към момента се спотайваше в сенките. Истината е, че никой от нас, в това число и аз, не подозирахме за мащабите на това, което ни очакваше. Никой от нас не беше квалифициран за тази свирепост'', разяснява още той.

Българка в Италия: Много е с напрежение

,,Тази война с ковид продължава без спиране, ден след денонощно след нощ. Липсата на болнични кревати към този момент се усеща повече от осезаема. Вече не се разделяме на хирурзи, уролози и ортопеди – всички сме под един знаменател против ковид. В същото време броят на инфектираните не стопира да се повишава, като че ли всеки, който се изследва, е наложително с позитивна проба за ковид и различен вид няма, а цялата система е на път да рухне'', разкри още доктор Мачини.

Италия като филм на ужасите поради ковид

,,Колегите ми са капнали от отмалялост, до момента в който в очите на някои от медицинските сестри ясно виждам техните сълзи поради пациентите, които не сме съумели да спасим. За нас няма към този момент смени или работни часови, общественият живот за нас е прекратен. Вече не виждаме околните си от боязън да не ги заразим с вируса. Някои мои сътрудници също са инфектирани, макар защитните ограничения и протоколи, които подхващаме Някои от техните родственици пък са на границата сред живота и гибелта. Така че бъдете търпеливи и не посещавайте театри, музеи или фитнес зали'', написа лекарят.

В умозаключение доктор Даниеле Мачини посъветва всички хора да понижат суматохата и да се съсредоточат повече върху постоянна хигиена.

20/ I finish by saying that I really don't understand this war on panic. The only reason I see is mask shortages, but there's no mask on sale anymore. We don't have a lot of studies, but is it panic really worse than neglect and carelessness during an epidemic of this sort?
— Silvia Stringhini (@silviast9) March 9, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР