Д-р Бояджиева, община Тетевен има подписани няколко договора по подмярка

...
Д-р Бояджиева, община Тетевен има подписани няколко договора по подмярка
Коментари Харесай

Д-р Мадлена Бояджиева, кмет на Община Тетевен: ПРСР има изключително значение за всички малки общини


Д-р Бояджиева, община Тетевен има подписани няколко контракта по подмярка 7.2 от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР). Изпълняват ли се към този момент утвърдените планове и на каква фаза е тяхното реализиране?

Подписаните контракти по първия банкет на подмярка 7.2.,,Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Програма за развиване на селските районисе отнасят за три плана. Единият, по който към този момент се работи е за рехабилитация на общинска улична мрежа в Тетевен. Договорените средства, ориентирани към възстановяване на общинската инфраструктура са на стойностпочти 2 000 000 лв.. Вторият план е за ремонтни действия на територията на СУ „ Георги Бенковски “, а финансирането му е за разноски от 1 127 595 лв.. Целта на плануваните действия в учебното заведение е да се обезпечи спестовност на сила, безвредна употреба, хигиена, запазване здравето и живота на децата и учителите, а по едно и също време желаеме да се усъвършенства типа на постройката.



По тази подмярка ще се прави и рехабилитацията на значим общински път, който е с дължина 15.15 км, като средствата за това възобновяване са в размер 5 795 120 лв.. От осъществяването на плана интензивно ще се възползват близо 14 000 поданици на с. Голям извор, гр. Ябланица, с. Джурово, кв. Полатен и гр. Тетевен.

Какви други планове подготвихте за втория банкет по общинската подмярка 7.2. Те на каква фаза са, получихте ли утвърждение на някои от тях?

През юли предходната година община Тетевен приготви три нови планови оферти за втория банкет по тази подмярка. Единият от тях планува да се реконструира централния градски площад и да се построи шадраван с водни резултати и художествено осветяване. Заявените разноски се равняват на 780 785 лв.. Освен това имаме план за създаване, съоръжение и обзавеждане на комбинирана спортна инфраструктура в терен на ОУ " В. Левски " в с. Български Извор. За там са ни нужни 96 969 лв.. Кандидатстваме и за финансиране на ремонта на детската градина в село Глогово. Надяваме се и трите плана да бъдат утвърдени, защото са ориентирани към облекчаване на публичните потребности и подобряването на услуги от общинско значение на територията на Тетевен.



Има ли опция община като вашата да извършва сходни инфраструктурни планове без финансиране по Програмата за развиване на селските региони?

Нашата община е дребна и няма опция със лични средства да осъществя такива крупни планове. Досега парите по извоюваните планове възлизат на близо 10 млн. лв.. Ние не можем да си позволим сами да заделим такава сума. Така че ПРСР е от изключителна значимост освен за нас, а за всички общини от нашия диаметър.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР