Д-р Бърни Бончев да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин

...
Д-р Бърни Бончев да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин
Коментари Харесай

Предлагат д-р Бърни Бончев и Красимир Кръстев за почетни граждани на Видин

Д-р Бърни Бончев да бъде почетен със званието "Почетен жител на Видин " оферират от "Държавен списък " в града. Предложението е направено, откакто през януари се навършиха 50 години от гибелта на видния държавник, доктор и един от най-успешните кметове на Видин.
"Бончев е бил кмет през интервала 1934 -1938 година. При неговото ръководство завършва водоснабдяването на града, пресушават се блатата, построяват се тротоари, именуват се улици. И за изложение на респект към видния ни съграждани и по отношение на идния нравствен празник - Димитровден, ние предлагаме да бъде почетен със званието "Почетен жител на Видин ", изясни ръководителят на Архива Светлана Кръстева.
От "Държавен списък " оферират за почетното звание и изявения художник-плакатист Красимир Кръстев. Поводът е неговата 65-годишнина. Предложението е направено за приноса на създателя за разпространение на Видин в страната и чужбина.
"Той е взел участие в стотици интернационалните, национални и зонални изложения, има награди, провел е независими изложения. Над 180 негови произведения имат галери и музеи, институции в страната и чужбина ", сподели още Кръстева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР