Д-р Аспарух Илиев даде направи някои не особено оптимистични заключения

...
Д-р Аспарух Илиев даде направи някои не особено оптимистични заключения
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Не е сигурно дали Омикрон е по-лек от Делта

Д-р Аспарух Илиев даде направи някои не изключително оптимистични изводи за протичането на " Омикрон " и последствията от този вид на ковид.

Независимо и от моя условен оптимизъм във връзка с Омикрон желая да отбележа, че всичко би било отлично, в случай че вирусът не мутира (а той мутира и има към този момент подварианти), както и в случай че сме сигурни, че макар по-рядкото засягане на белите дробове, не визира повече други органи, изясни медикът.

За последното въобще не сме сигурни, а от няколко пациента чух за много притеснителни признаци във връзка с отмалялост, меланхолия, душевен реакции ненадейно след лек Омикрон. За Делта и за Корона-вируса по принцип знаем, че може да засегне съществено мозъка и други органи, въпросът е дали при Омикрон този резултат е по-слаб, в сравнение с при Делта, сходно на белодробния, или не.

Освен това продължава необезпокояваният марш и на делта разновидността, който си протича предстоящо тежко. България се намира в едно непрекъснато плато на нараснала смъртност от 2 месеца насам, междинната дневна смъртност е нараснала с към 30-40% по отношение на предходните години преди 2020, заключи доктор Илиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР