© Юлия Лазарова Още по темата Провери в портфейла Услуга

...
© Юлия Лазарова Още по темата Провери в портфейла Услуга
Коментари Харесай

Българското приложение Evrotrust улеснява кандидатстването за обществени поръчки

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Провери в портфейла

Услуга на Национална агенция за приходите и Централния депозитар разрешава всяко физическо лице да ревизира какви финансови принадлежности има
23 мар 2018
Палец + смарт телефон = автограф

Новото мобилно приложение на " Евротръст технолъджис " предлага електронен автограф и електронна идентификация отдалечено
9 ное 2017 Българското мобилно приложение за бързо издаване на електронен автограф Evrotrust е намерило решение за проблема със събирането на подписите на всички лица, които имат роля в подаването на предложения за публични поръчки. От 1 април 2018 година стана наложително към общоприетата тръжна документи да се подава и електронна форма на единния европейски документ за публични поръчки (ЕЕДОП). Новите условия могат доста да забавят процеса на кандидатстване изключително за компании, чиито представители са в чужбина.

С приложението, което е разработка на българската компания " Евротръст технолоджис ", издаването на електронен автограф става в границите на няколко минути. " Откакто влезе смяната, настъпи огромна блъсканица измежду фирмите. Много претенденти ни търсят да питат дали подписите от Evrotrust са подобаващи за такава документи - отговорът е да ", разяснява Мариана Ангелова, управител бизнес развиване на компанията.

Казусът

От 1 април Агенцията за публични поръчки (АОП) изисква към хартиената тръжна документи наложително да се ползва и електронна форма на ЕЕОДП (например на флаш памет). Формата би трябвало да бъде подписана с дипломиран електронен автограф (КЕП), качена в интернет и снабдена с времеви щемпел.

Последният удостоверява, че документът е подписан и качен на интернет адреса, към който се препраща, преди крайния период за подаване на предложения. Новите правила на АОП са стъпка към дигитализацията на услугите, само че могат и доста да забавят процеса по събирането на нужните подписи от всички страни в офертата, изключително, в случай че представители на участващите в офертата компании са отвън страната и нямат публикуван електронен автограф.

Издаването на дипломиран електронен автограф с Evrotrust става в границите на няколко минути посредством безплатното мобилно приложение на компанията. За идентификацията е належащо в приложението да се сканират персонална карта и лице. Evrotrust верифицира информацията с нужните регистри, след което генерираният автограф се съхранява съгласно най-новите условия за несъмнено предпазване в заоблачен сървър.

Допълнителна опция при кандидатстване е прикачването в PDF формат на електронния документ за публични поръчки в приложението, като по този начин подписът ще бъде съпроводен и от условия от АОП времеви щемпел. Документацията може да се подпише непосредствено през мобилния телефон посредством сканиране на разположение или пин код, а след това да се смъкна от уебстраницата на Evrotrust или да се изпрати по мейл към останалите участници в процедурата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР