© Юлия Лазарова Още по темата Два кандидата предлагат автомобили

...
© Юлия Лазарова Още по темата Два кандидата предлагат автомобили
Коментари Харесай

Фирма на "Еврохолд България" спечели странна поръчка за автомобили на ЦГМ

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Два претендента оферират коли за новата зелена зона в София

Лизингова компания на " Еврохолд " и вносителят на Opel се конкурират в публичната поръчка на Центъра за градска подвижност
11 сеп 2017
Общинска компания разгласи поръчка, на която пасва единствено Dacia

Центърът за градска подвижност търси ванове за новата зелена зона, само че на заложените условия дава отговор единствено един производител
27 авг 2017 Лизинговото сдружение " София моторс " ще достави на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) в София 60 автомобила, които ще обслужват новоразширената зелена зона в града, демонстрира информация в регистъра на публичните поръчки. Търгът на общинското сдружение за 30 бензинови автомобила вид " ван ", 20 дизелови вана 10 леки бензинови коли вид " хечбек " потегли през лятото с бюджет от 1.5 млн.лв.

Фирми от автомобилния отрасъл подлагаха на критика процедурата поради странните ограничаващи условия. Според документите на ЦГМ бензиновите ванове трябваше да са с изкючително съответни измерения: междуосие най-малко 2800 мм и дължина не повече от 4400 мм. Както изследване на " Капитал " откри, множеството транспортни средства в тази категория не покриват тези условия, като се изключи Dacia Dokker. С този модел е взела участие и " София моторс " в търга. Фирмата ще достави и 20 броя Ford Transit Courier, както и 10 броя Opel Corsa. Центърът за градска подвижност ще заплати 1.39 млн.лв.

Единствен различен участник в процедурата беше вносителят на Opel " София Ауто България ". Офертата на компанията за по-малките позиции също е за Ford Transit Courier и за Opel Corsa. Предложеният модел бензинови ванове обаче е Renault Kangoо, който съгласно формалните спецификации е с дължина на междуосието 2697 мм и не покрива минималните условия в търга. Въпреки това участникът не е отхвърлен от търга.

" София моторс " е спечелила публичната поръчка, защото в офертатата си не е поискала гаранционен депозит за колите, до момента в който " София Ауто България " е предложила гаранционен депозит в размер на 108 хил.лв. Представител на втората компания не присъстваше на отварянето на офертите в края на септември.

Според изискванията на контракта за лизинг, ЦГМ ще заплаща на " София моторс " по 26 хиляди лева месечно в границите на 54 месеца или четири години и половина. Според обяснението на общинското сдружение " пресметнато за по-малко от пет години, [това] прави стопански преференциална сума за нова кола, изключително на фона на разноските за ремонт на остарял автомобил ".

" София моторс " е лизингово сдружение от групата на " Еврохолд България ". Застрахователната компания сплотява автомобилните си ползи в сдружението " Авто Юнион ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР