© Nikolay Doychinov Няколко компании от фармацевтичния сектор в САЩ

...
© Nikolay Doychinov Няколко компании от фармацевтичния сектор в САЩ
Коментари Харесай

Фармацевтични компании в САЩ сключиха споразумение за 48 млрд. долара заради опиоидната криза

© Nikolay Doychinov Няколко компании от фармацевтичния бранш в Съединени американски щати подписаха съглашение за 48 милиарда $ с четири щата. То е обвързвано с рецесията с обезболяващите (опиоиди) медикаменти, които водят до пристрастяване измежду популацията. Сегашното съглашение може да постави завършек на хиляди единични правосъдни искове, съгласно които фармацевтичните компании носят отговорност за създалата се рецесия, оповестява Financial Times.

Акциите на Teva усилиха цената си с 9%, до момента в който тези на Johnson & Johnson останаха непроменени. Тези на дистрибуторите AmerisourceBergen и McKesson изгубиха надлежно 3 и 2.4% от цената си.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От другата страна на договорката стоят основните прокурори на щатите Северна Каролина, Пенсилвания, Тексас и Тенеси. В свое изказване те предизвестиха, че в случай че другите щати и локални управляващи не се включат в съглашението, рецесията и решението ѝ ще се проточат още по-дълго дружно с чакането на потърпевшите за финансова помощ. Кен Пакстън, основен прокурор на Тексас, разяснява, че съглашението е " национално решение за национална рецесия ". " Следващата стъпка е да вървим по-бързо към завършване на договорката. Оптимист съм, че и други щати дружно с градове и окръзи ще се включат ", добави той.

За момента прокурорите отхвърлят да разясняват какво ще се случи, в случай че някои от другите щати и локални управляващи откажат да се включат в договорката. Споразумението пристигна единствено часове откакто Teva и три дистрибуторски компании се съгласиха да изплатят 260 млн. $ на два окръга в Охайо, където има огромни проблеми с пристрастяване към обезболяващите.

48 милиарда $ и 50 щата

Според съглашението общо 48.25 милиарда $ ще бъдат разграничени сред 50-те американски щата плюс окръг Колумбия. Компаниите ще изплатят 22.25 милиарда $ кеш и 26 милиарда $ в услуги и помощ. Дистрибуторите са дали обещание да платят 18 милиарда $ в границите на 18 години. Johnson & Johnson ще заплати 4 милиарда $ за две или три години, а израелската Teva ще заплати 250 млн. $ за 10 години, само че и медикаменти за 23 милиарда $, които ще бъдат ориентирани към потърпевшите от взаимозависимост към обезболяващи.

Компаниите и управляващите от дълго време договарят за решение на рецесията, която публично беше оповестена за бедствено състояние от администрацията на Доналд Тръмп. За момента наподобява, че главните параметри са били покрити, тъй като основните проблеми бяха във връзка с финансовите компенсации, които фирмите ще платят. Въпреки че компаниите са се съгласили да изплатят въпросните суми, те не престават да настояват, че не носят отговорност за епидемията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР