© Юлия Лазарова Българския спортен тотализатор (БСТ) е със сменено

...
© Юлия Лазарова Българския спортен тотализатор (БСТ) е със сменено
Коментари Харесай

Служител на държавното "Информационно обслужване" поема държавното тото

© Юлия Лазарова Българския състезателен тотализатор (БСТ) е със заменено управление, като отпред на сдружението застава кадър на държавното " Информационно обслужване ". Това е Любомир Петров, който до момента е оглавявал дирекция за търгове и процедури в IT-компанията. Предишният му професионален опит е обвързван с " Телелинк България ", където е бил търговски шеф и управител бизнес развиване.
Любомир Петров

Кой на кого

Подменен е и Управителния съвет на тотализатора, като в него влизат двама някогашни футболисти на " Левски " - Гошо Гинчев и Христо Йовов, както и двама данъчни специалисти от Министерството на финансите - Людмила Петкова, която е шеф на дирекция " Данъчна политика " и Валентин Точев от същата дирекция. Досегашното управление на тотото е освободено, излиза наяве от известие на Министерството на спорта. Малко преди този момент в Народното събрание за измененията заяви и финансовият министър Владислав Горанов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На въпрос кое е наложило тази промяна, министърът на финансите посочи, че преценката е на спортния министър Красен Кралев. " Ако погледнем резултатите до момента и провокациите пред спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е че е нужна нова, свежа управническа мощност ", добави Горанов.
Гошо Гинчев

На последните локални избори Христо Йовов беше претендент за кмет на Своге от ГЕРБ, само че загуби балотажа от издигнатия от Движение за права и свободи Емил Иванов. В момента Йовов е общински консултант на партията на Борисов в Своге.
Христо Йовов

Гошо Гинчев също е бил футболист на " Левски " (София), както и спортно-технически шеф на " Берое ". Води се непосредствен до спортния министър Красен Кралев.
" С цел обезпечаване на последователност на двата екипа и поради големия опит, който има, на досегашния изпълнителен шеф на Директива за птиците БСТ Дамян Дамянов му е препоръчано и той е приел да бъде назначен като съветник на новоназначения Управителен съвет на Българския състезателен тотализатор ", се показва в прессъобщението.
Людмила Петкова

" Млад екип от специалисти "

От УС на тотализатора са освободени Живко Вангелов, Константин Баджеков, Белчо Иванов и Горяна Тодева. Рокадата в управлението на тото-то беше предстояща след измененията в Закона за
хазарта, с които държавното сдружение на процедура беше направено монополист на пазара на лотарийни билетчета.
КАПИ i Директива за птиците БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР Собствен капитал 29,2 Печалба 0,7 Активи 57,2 Пасиви 28,0 Брой заети 192 Приходи 163,7 Пълен профил › Данните са за 2012 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
От прессъобщението на спортното министерство (не на шега) разбираме, че: " Очакванията към новия състав на Управителния съвет на Директива за птиците БСТ са, че младият екип от специалисти в региона на стопанската система и спорта ще създадат бърза организация за осъществяване на амбициозните стопански цели, които са сложени пред Българския състезателен тотализатор ".

Приходите от билетчета с триене на преобладаващия частен състезател на пазара допреди страната да го забрани - " Ню геймс " (която организираше игрите на " Национална
лотария " ) за 2018 година са в размер на съвсем 700 млн. лева по доклад.

Междувременно към момента се чака Държавната комисия по
хазарта да разгласява актовете за определяне на административни нарушавания на четири сдружения, свързани с Васил Божков, които години наред са плащали по-ниски държавни такси по Закона за хазарта. Това са " Национална лотария ", " Ню геймс ", " Евробет " и " Еврофутбол ". Финансовият министър Владислав Горанов съобщи преди време, че към този момент се претендират към 700 млн. лв. с лихвите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР