България и Грузия вече ще признават взаимно издадените в двете

...
България и Грузия вече ще признават взаимно издадените в двете
Коментари Харесай

С Грузия ще си признаваме капитанските свидетелства за крайбрежно плаване

България и Грузия към този момент ще признават взаимно издадените в двете страни свидетелства за дееспособност за ръководство на плавателни съдове при крайбрежно корабоплаване. Днес в София е подписано съглашение сред Изпълнителна организация " Морска администрация " и Агенцията за морски превоз на Грузия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията (МТС).

На посещаване у нас е грузинска делегация, водена от Гурам Гурамишвили, заместник-министър на стопанската система и устойчивото развиване. В диалозите от българска страна взе участие транспортният зам.-министър в служебния кабинет Анна Натова . " Пред двете страни има нови благоприятни условия за развиване на устойчива мултимодална транспортна съгласуваност сред Азия и Европа ", съобщи тя. По думите й фериботни линии свързват Бургас и Варна с грузинските пристанища в Поти и Батуми, само че би трябвало да се търсят нови вероятности за увеличение на товарооборота.
 България поддържа териториалната целокупност на Грузия
България поддържа териториалната целокупност на Грузия

Страната ни осъжда сепаратизма в Абхазия, Жинвали и Южна Осетия, окупирани от Русия

Натова сподели още, че новата геополитическа обстановка в Европа слага и нови провокации пред черноморските страни, и по-специално - пред развиването на фериботните транспорти. Тя показа пристанищата в Бургас и Варна като съвременни терминали, които имат потенциал за увеличение на контейнерните транспорти сред двете страни.

От своя страна Гурам Гурамишвили изрази поддръжката на Грузия за развиването на фериботните връзки. Той добави, че може да се разшири съдействието и във връзка с железопътният превоз . Двете страни в срещата са единомислещи, че може да стартира подготовка на меморандум за съдействие сред железопътните администрации на двете страни.
 България е подготвена да помогне на Грузия за участието ѝ в Европейски Съюз
България е подготвена да помогне на Грузия за участието ѝ в Европейски Съюз

Росен Желязков е на двудневно посещаване в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР