Малко по малко София променя облика си, за да стане

...
Малко по малко София променя облика си, за да стане
Коментари Харесай

100 стола за трети път - фестивалът, който прави София по-зелена и красива

Малко по малко София трансформира образа си, с цел да стане един по-зелен и прелъстителен град. И за това способстват организации като Колективът, които сплотяват силите на жители, създатели, бизнеси и институции.
 Фестивалът “100 Стола ” се завръща за втора поредна година
" 100 Стола " - или един друг фестивал, който да не пропущаме

Очакват ни нови посетители и още повече зеленина

През 2022 година те проведоха фестивала " 100 Стола ". Името е въодушевено от осъществения им план да трансфорат едно изоставено място в сърцето на София в оживено пространство благодарение на над 100 цветни стола и доста надарени художници, музиканти и реализатори.

Миналата година събитието се завърна за идващото си издание, което преобрази улица " Будапеща ". А правата ѝ от бул. " Дондуков " до улица  " Московска " ще бъде притегателната точка на фестивала още един път.

В рамките на четири дни (9-12 май) " 100 Стола " още веднъж ще оживи централната улица " Будапеща ", като я извърши с музика, изкуство и занимания. Вече е ясна и програмата на събитието, която е разнообразна и включва интензивности и за деца, и за възрастни.

Стартът е през днешния ден, 9 май, от 17 ч. В първите два дни ни чакат арт базари и доста музика, която продължава чак до вечерта. Сутрините през събота и неделя са непокътнати за събития за децата, които включват арт работилници, спортни действия, базари и куклен спектакъл.

Събота е проведена и полемика с Greenpeace, а от следобедите до вечерта и през неделя следва още музика.

Организаторите означават, че закриването на тазгодишния фестивал ще закрие и местоположението на " 100 Стола " на улица " Будапеща " за неустановен интервал от време. Причината са идните поправки на постройките, които са архитектурен монумент, само че през последните години са в окаяно положение.

Това обаче надалеч не значи, че фестивалът няма да се завърне още веднъж. Екипът му към този момент е в търсене на идната централна локация, която е занемарена и чака да бъде преобразена и оживена.

" 100 стола " е от 9 до 12 май на ул. " Будапеща ". Всички събития от фестивала са със свободен достъп, а цялата стратегия е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР