Емилия Никова е новият председател на Управителния съвет на Национална

...
Емилия Никова е новият председател на Управителния съвет на Национална
Коментари Харесай

Гвоздейков смени ръководството на НКЖИ

Емилия Никова е новият ръководител на Управителния съвет на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). Тя сменя Камен Диков, който се задържа на поста 7 месеца. Той освобождава мястото по взаимно единодушие с транспортния министър Георги Гвоздейков.
 
Министерството на превоза и известията е принципал на НКЖИ. Заповедта на транспортния министър за рокадата в държавната компания е от 25 април, само че вписването е станало в първия работен ден след празниците - 7 май. Това демонстрира инспекция на Mediapool в Търговския указател.
 
Това е следващата счита в директорския ръб на НКЖИ, като всички назначения са с уточнението - " до осъществяване на конкурс ".
 
 Национална компания железопътна инфраструктура Национална компания железопътна инфраструктура Източник: Zonanews
Камен Диков зае поста ръководител на 3-членния управителен ръб на НКЖИ през октомври 2023 година Преди това за малко, към година, беше началник в друго държавно сдружение - " Напоителни системи ", което е под шапката на земеделското министерство.
 
След идването на власт на държавното управление на акад. Николай Денков името му беше стартирано за заместител началник на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) от квотата на " Продължаваме промяната ". Това обаче не стана и той застана отпред на НКЖИ.
 
За Емилия Никова няма доста обществена информация. 50-годишната шефка работи повече от 10 години в НКЖИ. Ръководила е звеното, отговарящо за строителството на жп линията " София - Драгоман ".
 
Други смени в тричленния директорски съвет след промяната на властта не са правени. Мария Генова остава в директорския ръб и е общоприет шеф на НКЖИ.
 
Постът си - член на Управителния съвет на НКЖИ, резервира и някогашният боен контраразузнавач и щатен помощник на Държавна сигурност о.р. полк. Васко Балабанов. Той беше назначен през октомври 2023 година от квотата на Движение за права и свободи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР