© Надежда Чипева Две нови процедури за концесии на морски

...
© Надежда Чипева Две нови процедури за концесии на морски
Коментари Харесай

Ще се търсят концесионери за 20 години на плажове край Синеморец

© Надежда Чипева Две нови процедури за концесии на морски плажове следва да стартират, откакто в сряда държавното управление даде зелена светлина за провеждането на състезания от министерството на туризма. Става въпрос за един от най-посещаваните плажове в Синеморец - " Бутамята ", както и плажът " Силистар " в едноименната предпазена околност, който предишното лято остана без собственик в разгара на сезона.

С друго свое решение в сряда Министерският съвет избра и концесионери на плаж " Варна-централен " и дребния плаж " Дяволска река 1 ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Познати концесионери

В сряда държавното управление реши да отдаде на концесия за 20 години централния плаж във Варна против годишна концесионна такса от над 137 хиляди лева без Данък добавена стойност за първата година и вложения за хигиенично поддържане от над 49 хиляди лева Компанията, която ще стопанисва линията, е свързваната с групата към " Химимпорт " компания " Лазурен бряг- 91 ", чийто краен притежател съгласно данни в Търговския указател е сдружението " МПМ груп " на Петко Тодоров.

" Лазурен бряг- 91 " е познато име в концесионирането, като през годините е стопанисвала както тази линия, по този начин и други плажове във Варна като " Аспарухово ", Офицерски " и други Сега съгласно изискванията на концесията тя ще може да събира оптимално 10 лева за чадър и шезлонг на плажа " Варна-централен ".

Министерски съвет избра и още един концесионер за период от 20 години - за дребната линия в община Приморско - " Дяволска река 1 ". Тя ще се стопанисва от сдружението " Луксор прим ", еднолична благосъстоятелност на свързвания с ВИС-2 Борислав Желязков, против такса от над 19 хиляди лева за първата година от концесията и цена до 7 лева за чадър и шезлонг. Чрез друго сдружение Желязков стопанисва още два плажа в община Приморско - южния на Китен и Атлиман.

Нови процедури

Правителството реши да стартира процедури за избор на собственик на два плажа по Южното Черноморие, които също ще бъдат за период от 20 години. Единият от тях е за плажа Силистар в едноименната предпазена околност в региона на Синеморец, който в разгара на предишния летен сезон остана неохраняем, откакто изтече договорът с някогашния собственик. Сега кандидат-концесионерите за линията ще наддават от 6116 лева без Данък добавена стойност.

Още един плаж в региона на Синеморец - " Бутамята ", също е препоръчан за концесия. Кандидатите за линията ще наддават от над 13 800 лева без Данък добавена стойност. Конкретните обявления за състезанията следва да бъдат оповестени от министерството на туризма.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР