© Dimitar Dilkoff Още по темата В кои градове в

...
© Dimitar Dilkoff Още по темата В кои градове в
Коментари Харесай

Великобритания е най-големият износител на легален кокаин и хероин в света

© Dimitar Dilkoff Още по тематиката
В кои градове в Европа се използва най-вече кокаин

Барселона е бил водач през предходната година по следи от опиата в отпадните води, измежду първите 10 пет са от Швейцария
22 мар 2018
Колумбия: хроника на една предизвестена смяна

Как страната на Маркес се трансформира от знак на престъпност в туристически парадайс
9 фев 2018 Англия е най-големият международен експортьор на законен кокаин и хероин, демонстрира нов отчет на INCB. Според него странатд е изнесла 57 кг законен кокаин през 2016 година, надалеч пред втория в класацията, Холандия, с 13.7 кг през същата година. Англия също по този начин е внесла 330 кг законен кокаин през същата година, което е към 83% от общото търсене по света. Страната дава отговор и за съвсем 50% от използването на кокаин за медицински цели – 90 кг.

През 2016 година по света е създаден и над един звук законен хероин, повече от половината от който идва от Англия. Страната дава отговор за 85% от общия експорт на законен хероин, до момента в който Швейцария е най-големият вносител.

Да легализираме нещо легално

Стив Ролс, старши анализатор в Transform, тинк-танк, който се бори за заверка на опиатите и регулирането им, разяснява пред Independent, че данните демонстрират, че легализацията и регулацията работят. " Хората постоянно споделят " Как бихте легализирали тези опиати? " Отговорът е, че към този момент съществува легално произвеждане ", споделя Ролс. " Всички тези проблеми с незаконния кокаинов и хероинов пазар са ненужни – можем да покажем на всички, че го има този законен пазар, в който няма проблеми с престъпност и принуждение. "

Хероинът към момента се употребява като обезболяващ медикамент във Англия, до момента в който кокаин се употребява за локална анестезия при хирургия на уши, нос и гърло. " Тези опиати са част от нашата здравна история от доста дълго време и не престават да се употребяват относително постоянно ", разяснява Ролс.

Според него повода за зачестилите проблеми с кокаин и хероин се дължат главно на това, че пазарът продължава да бъде затворен и в резултат на неналичието на регулация, надлежно и ниското качество на продукцията. " При легалния пазар на хероин и кокаин във Англия няма картели, употребяващи принуждение, няма улично принуждение, няма неведнъж употребявани игли и други проблеми. Това са проблеми, които са основани от възбраната. Проблеми, които изчезват, когато опиатите са прецизно контролирани и обложени с налог. Забраната на опиатите не отстранява опиатите, а поставя пазара в ръцете на нарушители и го прави по-мръсен и рисков. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР