Continental разработи нова високопроизводителна гума за втория сезон на изцяло

...
Continental разработи нова високопроизводителна гума за втория сезон на изцяло
Коментари Харесай

Continental в състезателната серия Extreme E

Continental създаде нова високопроизводителна гума за втория сезон на напълно електрическата спортна серия Extreme E, която стартира на 19 и 20 февруари с Desert X Prix в Неом, Саудитска Арабия.

При създаването на новия модел инженерите по гумите и специалистите по материали на Continental освен усъвършенстваха продуктивността, само че и сложиха необикновен акцент върху висок дял от устойчиви материали. Сместа на протектора и корпусът на второто потомство на CrossContact Extreme E са напълно модифицирани въз основата на устойчиви материали.

Освен всичко друго тук се употребява силициев двуокис, който се получава от пепелта на оризови люспи, които са излишък от селското стопанство. В допълнение към обработената стомана и сажди, Continental за първи път употребява и полиестерна прежда, направена от рециклирани PET пластмасови бутилки. С помощта на пластмасовите бутилки стандартният полиестер може да бъде изцяло сменен в CrossContact Extreme E.

Използваният полиестер във всяка гума, изработен от към 60 рециклирани PET бутилки, към този момент е във 30-те гуми, които Continental доставя на всеки от десетте Extreme E тима за целия втори сезон. Технологията ще откри своя път в серийното произвеждане на разнообразни премиум гуми Continental преди края на тази година.

Сандра Рослан, която дава отговор за спортната серия Extreme E в Continental, е уверена, че екоангажиментът на компанията ще окаже въздействие и върху бъдещето на стандартните гуми: „ В Extreme E ние тестваме най-новите си технологии и разработки при изключително рискови и неповторими условия. Тези резултати ще ни поддържат при въвеждането на устойчиви решения в нашето серийно произвеждане. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР