class=first-letter-big>С тудените температури ни принуждават да бъдем по-малко продуктивни и

...
class=first-letter-big>С тудените температури ни принуждават да бъдем по-малко продуктивни и
Коментари Харесай

7 начина да се справите със зимната депресия

class= " first-letter-big " > С тудените температури ни принуждават да бъдем по-малко продуктивни и енергични. В резултат се усещаме уплашени и нестимулирани да вършим каквото и да било. Ето няколко метода да се предпазите от зимната меланхолия.

Намалете синята светлина.

Вашият циркаден темп (цикъл сън/събуждане) се обърква от синята светлина. Освобождаването на мелатонин се забавя, когато сте изложени на този тип светлина за дълго време. Ако употребявате телефона си директно преди лягане ще се разсъните чувствайки се изтощени. Синя светлина излъчват вашия телефон, компютър, тв приемник и даже безобидния електронен читател. Дайте си отмора от устройствата най-малко час преди сън.

Облечете се за излизане

Да не се грижиш за себе си, когато се чувстваш най-зле е постоянно срещана неточност при хората. Не единствено се чувствате депресирани, само че и занемарени. Изберете прекрасен тоалет, който в действителност харесвате, погрижете се за кожата на лицето си и косата си. В края на този обред ще се почувствате доста по-мотивирани да продължите деня си.

Танцувайте

Ако не можете да опишете страстите си с думи може да го извършите посредством придвижвания. Може да упражнявате или просто да потанцувате. Танците свобождават ендорфини (щастливите хормони), които ви оказват помощ да предотвратите депресията. Освен това танците могат да бъдат приятна отмора от скучните задания.

Направете си креативна дъска

Творческата дъска е главно колаж състоящ се от фотоси, текст или рисунки. Тя ще ви бъде нещо като ежедневна мотивация за сбъдване на фантазиите ви и гонене на задачите ви. Творческата дъска ви оказва помощ да разберете какво желаете от този живот. Само мисълта за вашето ярко бъдеще и триумф може да ви развесели. Вземете остарели изрези от списания или разпечатайте фотоси и ги поставете на дъската, залепете и няколко свои фотоси. Сега сте подготвени да завладеете света.

Освободете пространство

Чувствате се изтощени и мързеливи без мотивация да работите въобще. И на всичкото от горната страна стаята ви е цялостна неразбория. Претрупаните движимости способстват за цялостното ви възприятие на отмалялост. Отделете си време и преценете коя част в дома си желаете да освободите. Това може да бъде бюрото ви или насъбраните мръсни облекла. Със сигурност ще започнете да се освобождавате от отрицателната сила.

Починете си от обществените медии

Невероятно е разочароващо да погледнете „ съвършения “ живот на всички онлайн, изключително когато се чувствате депресирани. Защо се измъчвате? Проблемът може да бъде позволен доста лесни - просто изтрийте сметките в обществените медии, които ви карат да се чувствате извънредно. Дори науката може да удостовери това - хората, които употребяват непрекъснато обществените медии, се усещат по-самотни и по-депресирани.

Излезте на открито

Толкова е изкушаващо да останете под топлите завивки вкъщи. Съберете задоволително мотивация, с цел да излезете на чист въздух. Научно е потвърдено, че неналичието на слънчева светлина създава по-високи равнища на мелатонин. С две думи, това предизвиква зимна меланхолия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР