class=first-letter-big>М етаболизмът е термин, описващ всички химични реакции в тялото,

...
class=first-letter-big>М етаболизмът е термин, описващ всички химични реакции в тялото,
Коментари Харесай

5 съвета как да засилите метаболизма си

class= " first-letter-big " > М етаболизмът е термин, описващ всички химични реакции в тялото, които поддържат клетките в организма живи и му разрешават да действа вярно. Основното, с което се свързва метаболизмът, е горенето на калории. Колкото по-бърз е той, толкоз повече калории изгаряте, надлежно отслабвате или поддържате свалените килограми, описват от канала " " във.

Вижте няколко лесни метода да засилите своя метаболизъм

1. Яжте храни богати на протеин

Да се храните постоянно е един от най-сигурните способи, който ще ви помогне да засилите метаболизма си. Храните, богати на протеин вършат тъкмо това. Процесът е прочут като термичен резултат на храната (TEF). Това е параметър, обозначаващ калориите, които се изразходват за самото ѝ разграждане и асимилиране от организма. Приемайте храни, богати на протеин, това са грах, яйца, тиквени семки, бял фасул, нахут, леща, прясно мляко, свинско бонфиле, авокадо, броколи, бадеми.

2. Пийте повече студена вода

Хората, които пият вода вместо питиета с добавени захари, доста по-успешно се оправят с намаляването на килограмите и запазването на тежестта. Това е по този начин, тъй като подсладените питиета съдържат калории и замяната им с вода автоматизирано понижава приема на спомагателни калории. Пиенето на вода може краткотрайно да форсира метаболизма ви. Когато водата е студена, горенето на калории се усилва, тъй като организмът употребява повече сила, с цел да я загрее до стойностите на телесната температура. Пиенето на вода половин час преди хранене също оказва помощ в битката с килограмите, тъй като основава възприятие на задоволеност и се употребява по-малко храна.

3. Правете високоинтензивни тренировки

Високоинтензивните тренировки са едни от най-хубавите, когато желаете да свалите килограми. При тях се редуват извършения с висок и невисок интензитет. Освен това те ускоряват метаболизма, като го поддържат бърз, даже известно време откакто приключите с тренировката. Помагат и в горенето на мазнини.

4. Пийте зелен чай

Зеленият чай оказва помощ за преправянето на част от мазнините, съхранявани в тялото в свободни мастни киселини, които могат да усилят изгарянето на мазнини с 10–17%. Той е с ниско наличие на калории, тъй че е еднообразно ефикасен, както при намаляване, по този начин и при поддържане на тежестта. Въпреки че в някои случаи зеленият чай повлиява на метаболизма, като го форсира, има и няколко изследвания, които откриват, че не оказва никакво въздействие върху него. Следователно резултатът може да е дребен или да се ползва единствено за някои хора.

5. Яжте пикантни храни

Пикантните храни, само че най-много лютите чушки, несъмнено са добър другар в усилване на метаболизма. Основният детайл, който се съдържа в лютите чушки, лютия червен пипер, чилито, черния пипер и джинджифила – капсаицин, покачва температурата на тялото и води до изпотяване и консумиране на повече сила. Това форсира метаболизма и оказва помощ да отслабнете. Прието е, че с лютивата храна се изгарят с към 10 калории повече на хранене. Пикантните храни основават и по-бързо чувство за задоволеност. Така човек приема с към 200 калории по-малко дневно.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР