class=first-letter-big>Х иляди привърженици на арменската опозиция обсадиха днес сградата на

...
class=first-letter-big>Х иляди привърженици на арменската опозиция обсадиха днес сградата на
Коментари Харесай

Опозиция в Армения обсади парламента

class= " first-letter-big " > Х иляди последователи на арменската съпротива обсадиха през днешния ден постройката на Народното събрание с гледище за оставката на премиера Никол Пашинян, съобщи Асошиейтед прес. Пашинян е под напън да се отдръпна още от ноември предходната година поради подписаното помирение с Азербайджан след шест седмици тежки сражения за Нагорни Карабах, в които азербайджанската войска си върна контрола върху огромни елементи от района.

Политическото напрежение в Армения набъбна предишния месец, когато началникът на генералния щаб на въоръжените сили Оник Гаспарян прикани Пашинян да се отдръпна, а в отговор министър председателят го уволни.

В блян да ускори натиска върху Пашинян опозицията прикани последователите си да блокират Народното събрание. Те откликнаха на апела, а някои влязоха в конфликти с охраняващите служители на реда.

Вазген Манукян, деец политик от опозицията, считан за възможен краткотраен министър председател, предвижда, че военните няма да одобряват заповедта на премиера за премахване на шефа на генщаба.

Опитвайки да понижи напрежението, Пашинян предложи по-късно тази година да се състоят предварителни парламентарни избори, само че отхвърля настояването на опозицията да се отдръпна. Бившият шеф на Националната работа за сигурност Артур Ванецян, който оглавява опозиционната партия "Отечество ", упорства, че не би трябвало да има избори под ръководството на Пашинян.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР