class=first-letter-big>Б ългария е на трето място в ЕС по дял

...
class=first-letter-big>Б ългария е на трето място в ЕС по дял
Коментари Харесай

България - трета в ЕС по дял жени на ръководни позиции

class= " first-letter-big " > Б ългария е на трето място в Европейски Съюз по дял дами на управителни позиции в бизнеса. Това сочат данните на европейската статистическа работа.

Евростат установи, че пандемията от ковид е довела до невиждани промени на работното място и в следствие мениджърите са изправени пред провокации за обмисляне и съгласуване или осъществяване на други действия, основни за положителното действие на екипите и фирмите, осведоми

И до момента в който и дамите, и мъжете способстват с разнообразни качества, представителите на нежния пол остават по-малко като дял на мениджърско равнище.

През третото тримесечие на 2020 година над 9,5 млн. души са били на управителна позиция в Европейски Съюз – от тях 6,2 млн. мъже и 3,3 млн. дами.

Въпреки че дамите са съвсем половината от всички наети - 46%, тези на високи лидерски постове са 34%. Най-много дами мениджъри има в Латвия - 45% и Полша 44.

Следват България, Унгария, Словения и Швеция – по 42%. На противоположния завършек на скалата с към 25 % са Хърватия, Нидерландия, и Кипър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР