class=first-letter-big>А рменската общност в страната се обяви против датата на

...
class=first-letter-big>А рменската общност в страната се обяви против датата на
Коментари Харесай

Арменците в България писаха до Радев, не искат избори на 4 април

class= " first-letter-big " > А рменската общественост в страната се разгласи срещу датата на парламентарните избори - 4 април, на която ще празнува празника Възкресение Христово, оповестява БНР.

В отворено писмо до президента Румен Радев представители на общността приканват президента да преразгледа решението си и да дефинира друга дата, съобразена с религиозните традиции на всички български жители.



От сдружението „ Арменска общественост в България “ дефинират датата като неудачна и показват вяра тя да е подбудена от непознаване на традициите на „ другите “ в България, а не „ да е резултат на преднамерен избор, показващ неуважение на религиозните права на представителите на други вероизповедания, разнообразни от българското православие “.

В писмената позиция се споделя още, че денят би трябвало да е отдаден на Спасителя, а не на политици. Затова етническата група желае да отдаде респект към християнския празник, вместо да се втурва към урните и да избира бъдещите народни представители.



Проявата на пренебрежение към арменските традиции, просвета и църковен календар би означавало потъпкване на правата, вписани в Конституцията, както и на духовните полезности, изповядвани от общността, допълват от сдружението.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР