class=first-letter-big>А мериканското космическо управление НАСА публикува зрелищно видео на роувъра

...
class=first-letter-big>А мериканското космическо управление НАСА публикува зрелищно видео на роувъра
Коментари Харесай

НАСА показа зрелищно видео от кацането на Марс

class= " first-letter-big " > А мериканското галактическо ръководство НАСА разгласява зрелищно видео на роувъра си Пърсивиърънс, направено по време на рисковото му кацане на Марс, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Записът трае малко повече от три минути. Видеото разкрива фрагменти, направени от няколко камери, ситуирани на разнообразни места по Пърсивиърънс. На един от фрагментите се вижда по какъв начин след нахлуване в марсианската атмосфера, се разтваря свръхзвуковият парашут на роувъра, на втори от камера, ситуирана под него, се вижда приближаващата се марсианска повърхнина, а други две камери демонстрират по какъв начин роувърът малко по-малко стъпва на терена. По време на самото главозамайващото втурване тон не е бил записан.

Your front-row seat to my Mars landing is here. Watch how we did it.
— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere)
Но микрофоните на апарата са проработили по-късно и той е съумял да запише и тон от Червената планета. Аудиозаписът през днешния ден също беше излъчен от НАСА. Това е марсиански тон, записан за първи път от микрофони, показва Франс прес. На аудиозаписа се чува тон като от слаб лъх на вятър, добавя организацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР