Citroen няма да използват радикалните си нови аеро елементи на

...
Citroen няма да използват радикалните си нови аеро елементи на
Коментари Харесай

Citroen не могат да използват новите аеро елементи този уикенд

Citroen няма да употребяват радикалните си нови аеро детайли на WRC автомобила си за идния предпоследен кръга от сезона в Световния рали шампионат – рали Испания. Снимки с елементи на измененията бяха показани предходната седмица, само че два дни преди старта на рали Испания излиза наяве, че поради липса на хомологация конструкторът не може да ги вкара в деяние тази седмица. Поради същата причина Citroen не съумяха и да започват в Уелс с новото си окачване.

Citroen won't run overhauled aero in Rally Catalunya #WRC https://t.co/z7nPYH6ZK2
— Motorsport.com (@Motorsport) October 22, 2019
Всичко това значи, че Себастиен Ожие влиза във финалната фаза от борбата за купата без ъпдейти по автомобила си. Французинът изостава с 28 точки от водача с Toyota От Танак два кръга преди края на сезон 2019.

От Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха пред Autosport, че рали и техническите им отдели са работили тясно със Citroen в последните месеци, с цел да изяснят кои нови детайли на колата са легални и кои би трябвало да претърпят спомагателни промени. Въпреки всичко от конструктора не са подали поръчка за хомологация на нови елементи.

The only mixed-surface rally on the #WRC calendar, the penultimate round of the season will see @Citroen drivers @SebOgier & @EsapekkaLappi charge into battle, the Frenchman determined to keep challenging for a 7th title.

https://t.co/JOr9BWHSSl
https://t.co/I3hDB9Zc8m pic.twitter.com/zyE7oPAJrX
— Citroën Racing (@CitroenRacing) October 18, 2019
Миналата година рали Испания бе извоювано от деветкратния първенец със Citroen Себастиен Льоб с помощта на тактиката му с гумите в последния спортен ден.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР