CIti Open, осминафиналЕма Радукану – Камила Осорио 7-6(5) 7-6(4)Ема Радукану

...
CIti Open, осминафиналЕма Радукану – Камила Осорио 7-6(5) 7-6(4)Ема Радукану
Коментари Харесай

Две поредни победи за Радукану за пръв път от май месец


CIti Open, осминафинал
Ема Радукану – Камила Осорио 7-6(5) 7-6(4)


Ема Радукану се класира за четвъртфиналите на шампионата във Вашингтон, откакто съумя да се оправи с Камила Осорио със 7-6(5) 7-6(4).

Британката записа две следващи победи за пръв път от месец май насам, като триумфът през днешния ден въобще не пристигна елементарно.

Първият сет продължи 82 минути, като въпреки да играеше по-добре, шампионката от US Open даже позволи поврат и изостана с пробив и 4-5 в резултата. Тя отрази два сетбола и още един брейкбол, с цел да се добере до тайбрек, а в него на два пъти заличаваше пасив от минипробив.

Ема диктуваше темпото във втората част и пропусна голям брой благоприятни условия да натрупа безапелационна преднина, което бе покрай това да ѝ коства триумфа. При 4-3 изостана с 15-40 и даже да отрази четири рискове, позволи равнене на резултата.

Последва серия от пробиви, която води дуела до нов тайбрек. Този път международната №10 водеше в резултата от самото начало и затвори мача при 7-6(5) 7-6(4).

На четвъртфиналите Радукану ще се изправи против Людмила Самсонова, която по-рано през днешния ден се оправи с Айла Томлянович – 4-6 6-3 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР