Citi, наред с водещите финансови компании, проучва възможностите за интегриране

...
Citi, наред с водещите финансови компании, проучва възможностите за интегриране
Коментари Харесай

Още една голяма банка тества токенизация на активи

Citi, наред с водещите финансови компании, изследва опциите за консолидиране на действителни активи в мрежи с технология на разпределената счетоводна книга, като регистрира обилни преимущества спрямо обичайните модели.

В отчет компанията акцентира капацитета на токенизацията да революционизира обичайните пазари, като даде опция за цифрови канали за дистрибуция, стандартизирани релси за данни и усъвършенствани оперативни модели посредством автоматизация и смарт контракти.

Като част от изследването си Citi организира доказателство за концепцията, фокусирано върху токенизацията на фонд за дялово присъединяване, ръководен от Wellington Management. Токенизацията включва основаване на цифрово показване на активите в блокчейн, което води до доста възстановяване на успеваемостта.

Фондът на Wellington беше тестван в събнета Spruce на Avalanche, като разпоредбите за систематизиране бяха кодирани в смарт контракт, вграден в токен, който след това беше употребен като поръчителство в автоматизиран контракт за заем с DTCC Digital Assets. Придобиването на Securrency от DTCC акцентира възходящия институционален интерес към активите във веригата.

Ниша Сурендран, началник на нововъзникващите решения в Citi Digital Assets, акцентира значимостта на изследването на токенизацията за частни активи за идентифициране на нови оперативни модели и успеваемост.

Тя акцентира по какъв начин блокчейн технологията и смарт контракти могат да подобрят използването на разпоредбите, позволявайки безпроблемно ръководство на данните и работните процеси около активите.

Последните финтех разработки включват придобиването на Onramp Invest от Securitize и обезпечителната договорка на JPMorgan сред BlackRock и Barclays, употребяваща децентрализирани приложения след токенизиране на акции на фонд на паричния пазар.

WisdomTree, управител на активи със обилни ръководени активи, възнамерява да се възползва от преимуществото си на ранен участник в токенизацията. Потребителското приложение на компанията предлага разнообразни токенизирани активи, като записите за собствеността върху акциите се съхраняват в блокчейн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР