Cиният кoнтpoлeн тaлoн, придружаващ шофьорските книжки, отива в историята. В

...
Cиният кoнтpoлeн тaлoн, придружаващ шофьорските книжки, отива в историята. В
Коментари Харесай

Сините талони отпадат от днес

Cиният кoнтpoлeн тaлoн, съпътстващ шофьорските книжки, отива в историята. В петъчния брой на " Държавен вестник " бе оповестена законова корекция, която отстранява като излишно картончето. Преди дни Народното събрание гласоподава нужните за това промени в Закона за движeниe пo пътищaтa. Поправката влиза в действие от през днешния ден.
Досега cиният тaлoн бе непроменяемо и наложително допълнение към шофьорската брошура, носещо информация за контролните точки на лидера. При открито нарушаване КАТ лишава съответния брой точки, като най-недисциплинираните могат да изгубят право да сядат зад кормилото.
Картончето обаче към този момент е изцяло ненужно - данните попадат в народен електронен указател и инспекциите, както и актуализирането на информацията, ще се вършат единствено по електронен път. При съществуването на електронна система с данните и в случай, че пътните служители на реда са оборудвани с таблети за достъп до нея, хартиените документи са ненужни, а в това време Министерство на вътрешните работи събираше по 2 лв. за издаване на наследник ваучър. 
От две-три години се вършат и несполучливи опити за унищожаване на хартиения стикер " Гражданска отговорност ". Това желаеха застрахователните компании, откакто към този момент всичко, което е обвързвано с тази застраховка, се прави онлайн - в това число издаването на полиците и контролът.
Комисията за финансов контрол обаче не подхваща ограничения да облекчи ползвателите и да понижи цената на наложителната застраховка. От КФН се оправдават, че би трябвало да създадат " изчерпателен разбор ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР