„Чувствам се добре. Положението в Италия е доста по-сериозно от

...
„Чувствам се добре. Положението в Италия е доста по-сериозно от
Коментари Харесай

Лекар от Италия: Паниката е по-опасна от самия вирус

„ Чувствам се добре. Положението в Италия е много по-сериозно от това в България. На хората не е разрешено да излизат от домовете си. За да отидеш до хранителен магазин или аптека ти е необходим документ, който служи точно за такива незабавни случаи. Във всички останали разновидности излизането е забранено”, сподели пред Нова телевизия доктор Пио Импалиатели.

Според него ограниченията в Италия са пристигнали малко късно, а и хората не са спазвали възбраната съзнателно в самото начало на епидемията. „ Добре е, че в България ограниченията се взеха предварително”, сподели той.

5 нови случая на инфектирани с ковид у нас

„ Аз съм от Тоскана, а приятелката ми от Ломбардия. Положението към този момент е едно и също във всички области там. Тежко е. Пикът в Италия е в този момент. Всеки ден имаме по 1000 нови заболели, а доста хора умират. Екипите там са много готови, само че доста пациенти са с други тежки болести, което е повода за смъртността при възрастните. Взетите ограничения обаче са съществено, в случай че излизаш без позволение може да бъдеш даже арестуван”, прибавя той.

„ Паниката е по-опасна от самия вирус. Трябва всички да останем спокойни и да съблюдаваме ограниченията, които се вземат. Добре е, че те пристигнаха в вярното време и болестта може да бъде ограничена”, приключи Пио.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР