Чувствам се добре, не срещнах нито една от очакваните реакции.

...
Чувствам се добре, не срещнах нито една от очакваните реакции.
Коментари Харесай

Здравният министър се чувства добре часове след ваксината срещу COVID-19

Чувствам се добре, не срещнах нито една от предстоящите реакции . Това съобщи в предаването " 120 минути " на БиТиВи здравният министър Костадин Ангелов, който бе първият българин, ваксинирал се тази заран против ковид.

" Всичко зависи от самостоятелната сензитивност на всеки обособен човек, от неговата реактивност и готовността да имунната системата да се оправи с имуногена, вкаран в тялото посредством ваксина ", изясни Ангелов.
 Проф. Ангелов стана първият българин, имунизиран против COVID-19 Обновена
Проф. Ангелов стана първият българин, имунизиран против COVID-19

България се изправя дружно с Европейски Съюз за победоносна борба

Той изясни, че л екарите, които сутринта го прегледали, го инструктирали да следи всяка смяна в положението си и да заяви навреме . " Няма промени, които да следя, в това число на мястото на убождането липсва болежка ", добави той.

Министър Ангелов не си е правил противогрипна ваксина, тъй като не попада в групата хора с рискови фактори.

" Съвместими са двете ваксини, няма проблем да се имунизират и с противогрипна ваксина, и с ваксина против COVID-19 ", сподели още той.

Министърът ще упорства всяка от компаниите производители да даде отговори на въпросите на българските жители.

" Постарахме се да подсигуряваме целия път на доставка на имунизациите, както и температурния режим на доставка. Камионът, с който бяха доставени имунизациите, поддържа същата температура като камиона, с който те бяха доставени в Европа. Под никаква форма не намирам шегите за уместни, в противен случай - те разколебават и се допират до страховете до доста български жители ", сподели здравният министър. Повод за думите му бяха карикатури в обществените мрежи откакто се видя, че имунизациите са доставени посредством камион за кренвирши.

Очаква се идващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата " Пфайзер " и количествата ще отидат непосредствено в специфичните фризери на виновните здравни инспекции в страната.

" 2021 година ще бъде година на вярата. Аз като министър на опазването на здравето ще вложа цялата си мощ и сила, с цел да направя най-хубавото, което може да бъде направено за всеки български жител. Категорично не искам да бъда харесван или одобряван, а да бъде потребен ", сподели Ангелов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР