Чувствам като награда за моя труд това, че ми беше

...
Чувствам като награда за моя труд това, че ми беше
Коментари Харесай

Постоянство, борбеност и психика помогнали на Глушкова за успеха

" Чувствам като премия за моя труд това, че ми беше препоръчано да вземам участие в този влиятелен шампионат. За триумфа ми в първите два мача ми помогнаха моето неизменност, борбеност и хубавичко ми душeвност ", съобщи Денислава Глушкова, откакто записа втора поредна победа в главната скица на Откритото състезание на Австралия за юноши и девойки.

Талантливата българка победи във втория кръг Амели Шмейкалова от Чехия с 6:3, 6:2. На осминафиналите Глушкова ще играе против международната №1 при девойките Петра Марчинко от Хърватия. За българката това е дебют в шампионатите от Големия шлем.

" Благодаря доста на уредниците на шампионата. Тук изискванията са невероятни и оказват помощ на нас състезателите да се осъществяваме пълноценно. Благодаря на Българската федерация по тенис, на Семеен кодекс " Дема ", на моя екип, на моето семейство и всички, които ме поддържат. Силно имам вяра, че няма да ги отчайвам и в бъдещата си спортна активност ", разяснява Глушкова пред уеб страницата на Българската федерация по тенис. На шампионатите в Австралия Денислава Глушкова е под управлението на Даниел Ангелов – народен треньор и координатор на Спортната комисия към БФТ.

„ Условията за игра през днешния ден бях извънредно тежки. Срещата на Денислава стартира в 13 часа локално време, а това беше в най-горещото време. Тя извърши по съвършен метод поставените тактически инструкции преди мача. Сервира извънредно устойчиво през цялата среща. Сменяше доста ловко темпото по време на разиграванията и това не позволяваше на чехкинята да влезе в темп. Така Глушкова завоюва извънредно заслужена и скъпа победа ", съобщи Даниел Ангелов.

Денислава Глушкова е състезателка на Търговска колегия „ Дема " и е подпомагана от Мариана Ненова, член на УС на БФТ и президент на Търговска колегия „ Дема ", и е част от програмата за финансово подкрепяне на младите гении на БФТ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР