Чували с подаръци получиха малчуганите в детското отделение „Уши, нос,

...
Чували с подаръци получиха малчуганите в детското отделение „Уши, нос,
Коментари Харесай

В болницата като у дома: Подаръци и забавления в детско отделение в ИСУЛ

Чували с дарове получиха малчуганите в детското поделение „ Уши, нос, гърло “ в ИСУЛ. Не за първа година там има сходна самодейност.

Малката Цвети е в болничното заведение за проучване на слуха. Майка й споделя, че престоят й е по-лек от предстоящото и поради новите играчки в отделението, и поради домашната атмосфера.

„ Радва се на картинките, харесва й. Следобед излизат децата в коридора и играят дружно “, споделя майката Юлия Иванова.

Само на година и един месец малко момче остава в болничното заведение 10 дни. Налага се оперативно да отстранен тумор от вратлето му. От името на цялото семейство майка му Елица подарява 500 лв. за детското поделение.

Чувалите с играчки са дело на Розалина Йорданова.

„ Не за първи път идваме и освен в това поделение. Добри хора се включват и даряваме усмивки, любов и наслада за децата “, споделя тя.

А по време на първата вълна от Коронавирус, когато плановият банкет беше спрян, старшата здравна сестра на детско УНГ поделение Рени Наполеонова провежда ремонт.

„ Аз и двете санитарки, моето дете с дечица от входа също се включиха в тази акция и боядисахме “, изяснява тя.

Отделението наподобява като детски ъгъл и с помощта на рисунките по стените на дъщерята на първия ни президент Желю Желев.

„ Аз като бях дребна, бях въодушевена. Пред стаята на моята лекарка доктор Парушева имаше една картина с една мечка, която води децата си на доктор. Някакси тази рисунка ми даваше кураж “, спомня си Станка Желева.

И по този начин през днешния ден също като нея децата в отделението „ Уши, нос, грърло “ в ИСУЛ мечтаят даже и в болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР