Чували ли сте за компанията Ant Financial? Може би не.

...
Чували ли сте за компанията Ant Financial? Може би не.
Коментари Харесай

Непознатата финтех компания, която скоро може да струва повече от топ 3 на банките в Европа

Чували ли сте за компанията Ant Financial? Може би не. Тогава би трябвало да кажем, че тя е дъщерно сдружение на китайския онлайн колос Alibaba и държи най-голямата цифрова платформа за разплащания Alipay.

Нещо повече обаче - тази финтех компания, учредена доскоро повече от 3 години, напълно скоро може да изпревари по пазарна капитализация най-големите европейски банки.

В края на предходната седмица стана ясно, че сдружението ще търси благоприятни условия за набиране на пресен капитал от към 5 милиарда $. Според изчисленията на Reuters по този метод Ant Financial би стигнала капитализация от 100 милиарда $.

Ако това се случи, тя би била тъкмо колкото тази на японската банка Mitsubishi. По пазарна капитализация сдружението би се оказало по-голямо от европейска банка номер 1 - BNP Paribas, която има такава от 97 милиарда $.



По-малки от Ant Financial ще са още 2 от на най-големите финансови институции в Щатите - Morgan Stanley и Goldman Sachs, както и други два водача на Стария континент - Barclays и Credit Suisse, демонстрира иконографика на платформата Atlas.

По-големи от компанията по капитализация биха били единствено американските JPMorgan, Bank of America, както и китайската China Construction Bank.

За последно Ant набра капитал от вложители през 2016 година, като тогава доближи капитализация от към 60 милиарда $. Преговорите за нов подобен рунд се чака да стартират в идващите месеци, настояват източници на Reuters.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР