Чупливите нокти са проблем, който засяга много хора. Ако и

...
Чупливите нокти са проблем, който засяга много хора. Ако и
Коментари Харесай

Как да се справим с чупливите нокти

Чупливите нокти са проблем, който визира доста хора. Ако и вие сте един от тях – ноктите ви са чупливи, меки и най-много постоянно се чупят, това значи, че евентуално спазвате неправилна диета или ноктите ви са били повлияни от нездравословни външни фактори. Така че, разберете какви са другите аргументи за чупливи нокти и научете по какъв начин да се справите с тях.

Чупливите нокти  са проблем, с който доста от нас се борят. Как да се оправим с него и какви са аргументите? Виж това!
За здрава коса и нокти яжте тези храни
Листни зеленчуци Ако желаете да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно тъмно зелени листни зеленчуци като къдр...
Прочети повече
Причините за чупливи нокти

Чупещите се нокти съставляват счупена плоча, която покрива пръстите на ръцете и краката. Кератинът играе значима роля в състава на ноктите. За да пораства вярно нокътя и да не се чупи, не би трябвало да стигаме до неговия недостиг (ако това се случи, можем да го допълним с препарати с хидролизиран кератин). Освен това външният тип на нокътната плочка потвърждава дали тялото ни действа вярно.

Ето за какво не трябва да пренебрегвате никакви признаци, свързани с неприятното му положение. Причините за чупливи нокти могат да включват и несъответстваща диета - нокътната плочка се счупва заради недостиг на:  силиций, цинк, калий, калций, желязо, витамин B, витамин F и магнезий.

Честите аргументи за строшаване на ноктите включват неприятна грижа за ръцете (или липса на такава), както и дълго накисване на ръцете във вода, излагане на прекомерно ниска или прекомерно висока температура, влага и неуместно разчистване на лака за нокти (с ацетон).

Домашни средства за чупливи нокти
Вижте по какъв начин се трансформират ноктите ви, когато ги намажете с паста за зъби!
Всички дами желаят ноктите им да бъдат прилежни, гладки и добре изглеждащи, само че не постоянно имат време за маникюрист, а не можем да скрием,...
Прочети повече
1. Рициново масло

Един от методите за домашно лекуване за попречване на строшаване на ноктите е потреблението на рициново масло. То е лек освен за коса, само че и за повредени нокти. Рициновото масло би трябвало да се втрива в нокътната плочка и кожичките към ноктите два пъти дневно.

2. Вана със зехтин

Други домашни средства за попречване на строшаване на ноктите включват потапянето им в зехтин с малко лимон. Как да го приготвите? Добавете малко лимонен сок към загрятия зехтин. След това накиснете ръцете си за няколко минути. Подсушете и ги намажете с крем. Благодарение на това лекуване ноктите ни ще бъдат укрепени.

3. Ябълков оцет
Ето по какъв начин можете да имате красиви и здрави нокти
Хубавите нокти са естествените, здрави нокти. Не е нужно да са покрити с пъстър лак, с цел да създадат усещане – тъкмо противоположното...
Прочети повече
Друг метод за справяне с чупливи нокти е ябълковият оцет, който е богат на съставки като: калций, желязо, калий и магнезий. По време на лекуването с ябълков оцет би трябвало да смесите равни количества оцет и вода. С по този начин приготвена примес напоените нокти ще бъдат по-здрави. Освен че укрепва нокътната плочка, ябълковият оцет се бори и с инфекциите и всевъзможни инфекции на ноктите.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР