Чуждестранните задълженията на компаниите и правителствата извън САЩ възлизат на

...
Чуждестранните задълженията на компаниите и правителствата извън САЩ възлизат на
Коментари Харесай

Световният дълг е подценен с около 2.3 трлн. долара според BIS

Чуждестранните отговорностите на фирмите и държавните управления отвън Съединени американски щати възлизат на 13 трлн. $.

© Kacper Pempel Още по тематиката
Как ниската инфлация сътвори въпрос за трилиони долари

Банката за интернационалните разплащания счита, че ниските лихви, взривът на пазарите и неналичието на задоволително постоянни активи могат да доведат до големи загуби при бъдеща рецесия
18 сеп 2017
Дигитални модели

Купих си апартамент с блокчейн; Една за всички, всички за една; Гледай филм по Фейсбук
15 сеп 2017
Взаимно доверие

В рамките на една година семействата усилиха с над 20% спестяванията си в локални и задгранични фондове
15 сеп 2017
Когато ти се влага, а всичко наподобява надценено

Какво да следим и кои са по-перспективните вложения
15 сеп 2017

Реалната международна задлъжнялост може да е с към 2.3 трлн. $ по-висока от регистрираната заради обстоятелството, че обичайните счетоводни практики не отразяват деривативите в задгранични валути, употребявани за хеджиране на интернационална търговия, и облигациите в задгранична валута, оповестява Reuters. Това демонстрира едно от изследванията в последния от оповестените на всяко тримесечие стопански отчети на Банката за интернационалните разплащания (Bank of International Settlements или BIS).

Липсващите трилиони

Според анализаторите в Банката за интернационалните разплащания е извънредно мъчно да се откри дали този " изчезнал " дълг съставлява избрана заплаха и какъв брой съществени са рисковете от него. Основните опасения на BIS обаче се коренят в една евентуална рецесия на ликвидността като тази, която сковава пазарите на задгранични валути по времето на финансовата рецесия. Подобен проблем формулираха и от компанията, предоставяща данни и проучвания за финансовите пазари Pitchbook в свое изследване от август.

Според изследването на PItchbook набирането на средства за първите седем месеца на годината от сдруженията за частни финансови вложения се e доближило до прекризисния си връх, само че неналичието на сигурни инвестиции за средствата е сложила фондовете в деликатна обстановка, характеризираща се с прекомерно висока ликвидност. По данни на организацията финансовите сдружения понастоящем имат рекордни суми в активи под формата на кеш или с еквивалентно висока ликвидност, които би трябвало да бъдат вложени. Според статистическата компания общата стойност тези вложения към края на 2016 година е възлизала на 739 милиарда $, по-висока даже по отношение на предкризисния интервал, а наклонността е да се усилва.

Иначе казано, опасенията, обособени от другите отчети, са, че задлъжнялостта, която е даже по-висока от счетоводната, и разполагането на капиталовите фондове с прекомерно близки до кеш активи изстискват ликвидността от стопанската система.

13 трлн. $ де факто

Изчисленията на BIS, възлизащи на 13 трлн. $, надвишават доста 10.7-те трлн. $, регистрирани в балансите на фирмите и държавните управления отвън Съединените щати към края на март.

Фактът, че деривативите в задгранични валути и въздействието на валутните курсове върху задграничните облигации не се регистрират в балансите на финансовите и нефинансовите институции според настоящите счетоводни общоприети, значи, че това разминаване не е получило ясно пояснение. " Дългът остава в затъмнение ", споделя Клаудио Борио, началник на паричния и стопански отдел на BIS взаимно с двама свои сътрудници - Робърт МакКулей и Патрик Макгуайър.

" Счетоводните конвенции оставят разликата в задлъжнялостта отвън балансите си, най-вече като деривативи, макар че в действителност тя е гарантиран заем с главница, която би трябвало да бъде напълно погасена на падежа ", изясняват от BIS. " По-специално късият матуритет на множеството валутни суапове и форуърди може да сътвори огромни несъответствия в падежите и по този метод да докара до огромни потребности от ликвидност, изключително по време на стресови обстановки ", прибавят от институцията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР