Чухме желанието на четерите партии, които се разбраха на 90%,

...
Чухме желанието на четерите партии, които се разбраха на 90%,
Коментари Харесай

Алгафари с убийствен анализ за корупцията и българина

Чухме желанието на четерите партии, които се схванаха на 90%, че дружно желаят да отрежат главите на змея. Как обаче ще стане това, те не прецизират. Това разяснява във Facebook политическият PR Нидал Алгафари.

Той изяснява, че смяната, която би трябвало да се случи в България, е обвързвана с всеки жител. " Защото кметовете не замърсяват въздуха и улиците ни. Не са отговорни служителите на реда, че бабаити бият по пътищата, изнасилват в чалготеките и заплашват съседите си ", написа Алгафари.

Най-голямата змейска глава към която ще насочат острието на сабята е корупцията. Корупционният алъш вериш е обвързван с образование, обучение и морални полезности.

Втората змийска глава е бедността и мизерията. Първо би трябвало да си отговорим за какво сме толкоз небогати? Заради корупцията ли? Тя е фактор, само че не главен. Даже е едвам осезаем фактор. Бедни сме, тъй като бяхме учени по правилата... Учи с цел да не работиш! Ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни заплащат.

Голяма част от гражданското ни общество търси връзки - шуробаджанащината - с цел да бъдат назначени зад бюро. Там заплатите са ниски, което поражда неодобрение и се отива към първата змейска глава. Ние произвеждаме в пъти по- малко от немците, швейцарците и англичаните, само че желаеме да имаме техните приходи.

Третата змийска глава е опростяването, опростачването и оскотяването на популацията. Къде отиде поколението, което четеше книги? Къде отиде генерацията, която слушаше и сръбско, само че концертните зали на български реализатори се пукаха по шевовете?

Защо половин милионните тиражи на български създатели се изчерпваха, а в този момент колкото да се продават по хиляда бройки? Къде отиде гения на младите момчета и девойки? В кълчене на задниците им по чалготеките ли? Къде отиде респектът и уважението към даскала?

Ако ще продължаваме смяната в този дух и с това развиване скоро ще би трябвало да обясняваме, че Моцарт не са единствено бонбони.

Промяната може да се случи единствено в случай че всички, ВСИЧКИ, решим да я реализираме смяната. Промяната в нас самите, тогава ще има смяна. Защото кметовете не замърсяват въздуха и улиците ни. Не са отговорни служителите на реда, че бабаити бият по пътищата, изнасилват в чалготеките и заплашват съседите си.

Промяната е наложителна, само че за нея трябват съзнателни, възпитани и доброжелателни жители.

Актуално:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР