Чудно традиционно мезе са си измислили гърците, което приготвят най

...
Чудно традиционно мезе са си измислили гърците, което приготвят най
Коментари Харесай

Кукуреч на фурна – гръцко традиционно мезе

Чудно обичайно мезе са си измислили гърците, което подготвят най към този момент за Великден и Гергьовден и е вкусно както топло, по този начин и студено.

Необходими Продукти

● агнешки бял дроб - 1 бр.
● агнешки черен дроб - 1 бр.
● агнешко сърце - 1 бр.
● агнешки момици - от комплекта
● агнешки вътрешности - 3 метра
● чесън - 1 ч.л. на прахуляк
● риган - 2 с.л.
● черен пипер - 2 с.л.
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Измийте червата щедро с вода външно и вътрешно, като ги обърнете. Изплакнете и ги поставете в купа с равни количества вода и бял оцет (ябълков), поставете ги в ледник за 2 часа, с цел да се избелят. През това време измийте и добре почистете белия дроб, черния дроб, сърцето и момичките.

Нарежете ги на огромни части (като хапки) и ги поставете в гевгир, изплакнете и оставете да се отцедят. След което ги преместете в купа, поръсете ги със сол (повечко), черен пипер и чесън, разбъркайте като масажирате и ги поставете в хладилника до момента в който премине времето за подготвеност на чревцата.

Вземете дървен или железен шиш и започнете да прекарвате през шиша едно по едно частите като ги редувате черен дроб, бял дроб, сърце и момички. След като свършат продуктите, още веднъж посолете и поръсете с черен пипер, оставете шиша да се отцеди за няколко минути.

Навийте червата към продуктите (като вретено) компактно и плътно (с което аз сама не можах да се оправя доста добре), до момента в който получите постоянен пласт от навити вътрешности. Препоръчвам по опция червото до е едно, щи ви бъде по елементарно. За да закрепя червата към шиша използвах агнешкото покривало, като го увих плътно върху продуктите.

Увийте целия шиш с алуминиево фолио плътно и го поставете в тавичка с малко вода. Печете в авансово нагрята фурна на 200 градуса - към час и половина е задоволително.

Чудно обичайно мезе са си измислили гърците, което подготвят най към този момент за Великден и Гергьовден и е вкусно както топло, по този начин и студено.

Кукуречът на фурна – гръцко обичайно мезе е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР