Чудили ли сте се дали това, което преживявате между чаршафите,

...
Чудили ли сте се дали това, което преживявате между чаршафите,
Коментари Харесай

5 неща, от които жените се притесняват по време на секс

Чудили ли сте се дали това, което преживявате сред чаршафите, е „ обикновено “?
Не сте сами. Отговори на някои постоянно срещани полови въпроси, за които дамите се тормозят да питат, дават няколко специалисти в региона.
Ето какво споделиха те:

1. Понякога ставам доста прочувствена след секс и рева. Нормално ли е?
Абсолютно обикновено е. „ Сексуалното държание може да провокира набор от интензивни страсти - от еуфория и горест, до яд “, отбелязва Кимбърли Резник Андерсън - полов терапевти шеф на Центъра за полово здраве Summa в Акрон, Охайо. 
„ Всяка жена претърпява половата среща през личната си призма и придава персонално значение и подтекст на това. “ Например, изяснява тя, може да си задавате въпроси като: Дали любовта ни е толкоз мощна, колкото беше преди? Ще имам ли в миналото бебе? Наистина ли съм удовлетворена от половия си живот, от брака си? „ Всички тези „ чуденя “ могат да провокират интензивни прочувствени прекарвания “, споделя Андерсън. „ В допълнение, физиологичното прекарване на оргазъм освобождава неврохимикали, като окситоцин, допамин и норепинефрин в женския мозък, които могат да задействат голям брой непредвидени, мощни страсти. “ 

2. Чувствам, че имам доста мощен вагинален мирис. Притеснявам се, че миризмата не е естествена и е неприятна. Трябва ли да се безпокоя? 
„ Вероятно не, изключително в случай че нищо не се е трансформирало “, споделя Андерсън. „ Много дами са наясно с вагиналния си мирис и евентуално са доста по-фокусирани върху него, в сравнение с техните сътрудници. “ Всъщност, прибавя тя, доста дами, които имат вяра, че имат мощна или неприятна миризма, са сюрпризирани да чуят, че техният сътрудник го намира за прелъстителен или сексуален. „ Обществените послания и културните правила направиха неприятна услуга на дамите, като провокираха позор и стеснение от естествените аромати “, продължава тя. „ Еволюционните проучвания демонстрират, че ароматът е основен фактор в еротичния отговор и че „ блокирането “ на естествените миризми в действителност пречи на еволюционната успеваемост и дълготрайното полово задоволство. “ Все отново, в случай че вие или вашият сътрудник забележите смяна във вагиналната миризма или секрет, консултирайте се с доктор, с цел да изключите зараза “, прибавя Андерсън.

3. Понякога след секс имам леко прокървяване. Това обикновено ли е? 
Най-добре е да говорите с вашия гинеколог за всяко кървене след сексуален акт, даже да е леко зацапване. „ Кървенето след секс – или посткоиталното кървене, както се назовава в медицинския свят – постоянно може да бъде симптом на зараза или цервикален полип, само че от време на време е признак на по-сериозно заболяване като рак на шийката на матката “, споделя здравната сестра Лиза Стърн. Понякога такова кървене е безусловно безобидно — даже обикновено. „ Понякога дами, изключително тийнейджърки или бременни дами, виждат леко кървене след секс, което се дължи на естествени промени в развиването на шийката на матката. “ И въпреки всичко, всяко кървене би трябвало да алармира за посещаване при доктор, с цел да се изключат всички съществени проблеми.

4. Нормално ли е от време на време да изпитвам болежка след секс? 
„ Много дами имат болежка по време на секс единствено в избрани позиции, с избрани сътрудници или в избрани моменти от менструалния цикъл “, споделя Стърн. „ Това постоянно е обикновено, макар че би трябвало да се оцени мощна или непрекъсната болежка е. “ Бъдете нащрек за тези червени флагове: „ Ако имате болежка по време на сексуален акт, изключително в случай че е съпроводена от други признаци като вагинално течение, тежки менструални конвулсии или дискомфорт при уриниране, би трябвало да посетите доктор, с цел да изключи зараза на шийката на матката, ендометриоза или интерстициален цистит ", прибавя тя.

5. Толкова е неловко, само че от време на време отстранявам газове по време на секс. Случва ли се и на други дами? 
Това е обикновено и естествено, споделя Стърн. „ Случва се на доста хора “, споделя тя. " Женските репродуктивни органи - матката, яйчниците и вагината - са ситуирани в непосредствена непосредственост до дебелото черво, най-голямата част от стомашно-чревния тракт. По време на сексуален акт всяко придвижване на тези органи може също да предизвика придвижване на дебелото черво, което по-късно е в положение да освободи уловения газ. " А от време на време оргазмът може даже да провокира газове, с помощта на отпуснатите мускули тъкмо преди кулминационната точка. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР