Чудаци, начумерени, кисели, приказливи, невъзпитани, груби, шумни – списъкът е

...
Чудаци, начумерени, кисели, приказливи, невъзпитани, груби, шумни – списъкът е
Коментари Харесай

Съседите, които спешно трябва да бъдат евакуирани на друга планета

Чудаци, начумерени, кисели, приказливи, невъзпитани, груби, шумни – описът е безконечен. Едва ли и ние самите сме идеалните съседи, само че по-долу са изброени видовете, които са непоносими за всички и на драго сърце бихме ги евакуирали на друга планета.

Миризма на готвено в целия вход.

Пържени кюфтета, кисело зеле… чудесни български ястия, само че не и когато съседите ви ги готвят през вечер на отворена балконска врата и/или външна – с цел да излезе по-бързо миризмата. Може би миризмата от техния апартамент ще излезе, само че ще влезе в нашия, с цел да се просмуче във всяка прана дреха и всеки ъгъл на всяка стая.

Търкаляне на топки и изпускане на играчки.

Децата са чудесни, само че не и когато живеят над теб. Тупуркане на дребни крачета, които се неуморни. Постоянно изтегляне на колички, колела, ритване на топки, изпускане на играчки… Божичко! Тези деца спят ли въобще в миналото?!

Денонощен ваучър.

Никой не желае да се трансформира в мрънкащ чичко или лелка, обаче след 30 времето ни за купони е попреминало. Бихме желали да спим най-малко 8 часа, в случай че е допустимо, без ирландски танци над главите ни или някоя рок жица.

Съседът деятел.

Този човек те кара да се чувстваш отговорен когато и да е и за всяко нещо – не си дал пари за лехата пред блока; не си дал пари за профилактика на асансьора; не си дал пари за чистачката на входа и така нататък Общо взето постоянно си просрочен, тъй като таман дадеш пари за едно и към този момент има най-малко още 10 дела в ход. Този човек също по този начин има навика да звъни към 7 сутринта, с цел да е сигурен, че ще ви сгащи, преди да излезете на работа.

Маниакът на животни.

Вероятно познавате този вид – нормално е някоя самотна дама на междинна възраст, която храни всички бездомни животни от квартала. И от време на време ги пуска и във входа. От една страна, неловко е някак да извършите забележка, с цел да не излезете някакво страшилище, което ненавижда почтените животинки. Но въпреки това, чашата на търпението леко прелива с натрупващата се миризма, пътеката от косми и купичките храни, в които а-ха да стъпите всякога.

Клюкарите.

Тук нормално е нужна комбина. Не че и самичък клюкарят не е клеветник, само че е къде-къде по-приятно да разтягаш локуми със себеподобни, които също като теб горят в тематики като късата пола на съседката от 8-ия етаж, безобразната нова чанта на съседката от 1-вия или какъв брой пари харчат за нови завеси съседите от 4-тия.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР