Chromebook Spin 514 всъщност е трансформиращ се лаптоп(снимка: Acer) Acer обяви

...
Chromebook Spin 514 всъщност е трансформиращ се лаптоп(снимка: Acer)
Acer обяви
Коментари Харесай

Acer пуска първия си хромбук с Ryzen процесор


Chromebook Spin 514 в действителност е трансформиращ се преносим компютър
(снимка: Acer)

Acer разгласи своя първи хромбук с новите мобилни процесори AMD Ryzen 3000 C и графика Radeon. Това е моделът Acer Chromebook Spin 514 за работа и учене, който се отличава също със здрав и моден дизайн и дълъг живот на батерията.

Бзирани на  Zen архитектура, процесорите подсигуряват бързо в началото зареждане на системата и „ стремително ” осъществяване на командите, подчертаха от Acer. С новия хромбук всичко се случва по-бързо, без значение дали стриймвате видео, превключвате към някое от множеството дейни приложения или работите с офис пакет. Моделът се оправя и с по-предизвикателни задания при работа или учене, като да вземем за пример редактиране на видео и разработка на програмен продукт.

Chromebook Spin 514 разчита на графичен процесор AMD Radeon за по-добро преживяване при гейминг, стрийминг и основаване на мултимедийно наличие. Моделите с четириядрени AMD Ryzen 7 3700C или Ryzen 5 3500C ще се оферират и с мобилна графика или RX Vega за усъвършенствана графична продуктивност.

Енергийно-ефективната технология на AMD процесорите способства за тънкия и лек дизайн на Chromebook Spin 514 – той има тегло 1,55 кг и дебелина единствено 17,35 мм и обезпечава до 10 часа живот на батерията, с което елементарно може да бъде носен на всички места. В допълнение, Chromebook Spin 514 се предлага с памет до 16 GB DDR4 DRAM и до 256 GB  потенциал за предпазване на файлове.

Елегантният корпус на Acer Chromebook Spin 514 е направен от анодизиран пясъкоструен алуминий, като повърхността на горния похлупак и тъчпадът са приключени с диамантен претекст. По този метод преносимият компютър освен наподобява ужасно, само че е и извънредно здрав – дава отговор на боен клас  по стандарт US MIL-STD 810H12, като подсиленият железен корпус е резистентен на дисторция, надраскване и разяждане. Конструкцията е проектирана да устоя изпускане от височини до 122 см и напън на тежести до 60 кг.

Корпусът на Chromebook Spin 514 е направен от анодизиран пясъкоструен алуминий
(снимка: Acer)

14-инчовият Full HD сензорен IPS екран е затрупан с Corning Gorilla Glass, което го прави резистентен на надрасквания и в същото време обезпечава безпроблемна навигация с жестове. Страничните рамки са необятни единствено 6,1 мм, с което съотношението на площта на екрана към тази на капака е 78%. Освен това, по избор може да се добави подсветена клавиатура.  А вдлъбнатите клавиши са доста комфортни за въвеждане на текст.

Устройството е трансформиращ се преносим компютър – той може да се разтвори изцяло до 360 градуса, с което неговият сензорен екран се нарежда по най-подходящия метод при разнообразни сюжети на прилагане или конюнктура: работа в екип, шерване на наличие, презентации или въвеждане на информация.

Новият Chromebook има два USB Type-C врата, като и двата поддържат USB 3.2 Gen 1 (до 5 Gbps), DisplayPort през USB-C и USB зареждане. Лаптопът също по този начин разполага с два USB 3.2 Gen 1 врата, като единият разрешава зареждане при изключена система. Този преносим компютър има още читател на MicroSD карти. Избрани конфигурации на Acer Chromebook Spin 514 разполагат и с HDMI порт за включване на проектори по време на срещи и образователни часове.

Корпоративната версия на хромбука идва с висок клас отбрана и разширени функционалности
(снимка: Acer)

Acer Chromebook Spin 514 идва с два интегрирани стерео високоговорителя за занимания и видео чатове, както и с два микрофона, които дейно дефинират посоката на звука и улесняват използването на интегрирания Гугъл Assistant по време на видео диалози и при запис на аудио и видео. Двулентовият Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac) адаптер с 2×2 MU-MIMO технология обезпечава бърза безжична връзка за видео без спиране по време на чатове с интегрираната HD уеб камера. Наличен е и Bluetooth 5.0 за свързване с периферни устройства.

Хромбукът поддържа също работа с приложенията от онлайн магазина Гугъл Play. Цените и периодите за стартиране на пазара още не са оповестени. Междувременно Acer разгласи и модела Chromebook Enterprise Spin 514 с висок клас на отбрана и спомагателни функционалности за бизнес консуматори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР