Чрез създаването на по-добри условия за тренировки и състезания се

...
Чрез създаването на по-добри условия за тренировки и състезания се
Коментари Харесай

Министър Кралев на представянето на Зимния дворец: Създаването на по-добри условия дава тласък в развитието на зимните спортове

Чрез основаването на по-добри условия за тренировки и надпревари се дава подтик в развиването на зимните спортове. Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на представянето на актуализирания Зимен замък на спорта в София. На представянето бе особено поканен министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът и министърът бяха посрещнати от Стоян Бъчваров, общоприет секретар на Българската федерация по хокей и от Евгения Раданова, член на УС на Българската федерация по кънки, които изрекоха своите благодарности към държавното управление за направеното за развиването на зимните спортове.

 Снимка 381368
Източник:

Стойността на реконструкцията досега е 4 млн. лева без Данък добавена стойност, от които 3 млн. лева по контракт с обезпечен резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна успеваемост и 1 млн. лева лични средства на държавно сдружение " Академика 2011 ". В момента тече ремонт и на подготвителната зала на стойност 1 млн.лева, също средства на сдружението. " След осъществения ремонт Зимният замък е едно по-приветливо място - комфортно за всички спортисти, треньори, родители и фенове, които ще го посещават ", съобщи министър Кралев. По думите му, ще се мисли и за промяна на амонячната система на пързалката, евентуално като част от подготовката за Зимните младежките олимпийски игри, за които България ще кандидатства за домакинство.

 Бойко Борисов: В ремонта на Зимния замък щяха да потънат 50 милиона лв., а ние го направихме за 5
Бойко Борисов: В ремонта на Зимния замък щяха да потънат 50 милиона лв., а ние го направихме за 5

Вижте с какво разполага оборудването

Спортният министър акцентира, че се влага съществено в развиването на така наречен " ледени спортове ". Кралев уточни, че има закупена нови оборудване и съоръжение, които ще се употребяват за замръзване и на " Арена Армеец ". " През март месец ще има международно състезание по шорттрек. Това е най-успешният български зимен спорт с най-вече извоювани олимпийски медали от Евгения Раданова. Сега имаме заслужен правоприемник - Катрин Маноилова. Да се надяваме това да бъде един късмет за изява и да се разпространява този спорт измежду подрастващите и измежду децата. Разбира се, че ще има повече искащи да се запишат в зимните спортове - фигурно пързаляне, шорттрек, хокей на лед ", разяснява той. Очаква се в идващите месеци да бъде открита и пързалката " Юнак ".

 Снимка 381367
Източник:

Относно кандидатстването на София за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри Кралев изясни, че откакто персонално президентът на МОК Томас Бах ни е поканил, шансът ни е голям. " За да ни канят, значи ни имат доверие и просто би трябвало да се изпълнят избран брой критерии. Следващата седмица ще бъдем дружно със Стефка Костадинова в Буенос Айрес на Летните юношески олимпийски игри. Там ще имаме опция да се срещнем с част от екипа на МОК, който би трябвало да ни помогне за попълване на документите за кандидатстване ", сподели той. Според Красен Кралев за оборудванията на Витоша казусът е чисто законодателен. " Съоръженията на Витоша са ангажимент на притежателя, страната няма ангажимент с финансиране, само че би трябвало да се направи такова законодателство, че планината да може да се употребява за зимните спортове. Има воля и предпочитание това да се реши. Бихме могли да се оправим. Съоръжения в София има. Ще употребяваме Арена Армеец и Зимния замък, в случай че би трябвало още една зала ще бъде направена. За кънки бяганият можем да заледим писта на стадион ", разяснява той.

 Снимка 381365
Източник:

Премиерът Бойко Борисов поздрави спортното министерство за положителната организация на международното по волейбол, международното по художествената гимнастика, международното по гребане, международното по парашутизъм и другите шампионати. Борисов бе безапелационен, че България заслужава да бъде хазаин и на Олимпиада през 2024 година и държавното управление ще направи всичко належащо за кандидатурата. По думите му, подготовката за Зимните юношески олимпийски игри ще активизира всички останали процеси, нужни за даване на условия за упражняване на зимни спортове.

Премиерът разяснява, че ще има нов народен стадион, в случай че българският тим по футбол стане първи в групата си в шампионата Лига на нациите. Той прикани спортната общност, дружно със спортните публицисти, да направи публично разискване дали мястото на Националния стадион е София и пречи ли провеждането на мачове на трафика в центъра на столицата. Според Бойко Борисов такова решение би трябвало да се вземе в разговор и с консенсус, с цел да няма неодобрение.

 Снимка 381364
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР