Чрез храненето засищаме глада си, снабдяваме организма си с полезни

...
Чрез храненето засищаме глада си, снабдяваме организма си с полезни
Коментари Харесай

Внимавайте с тези храни – консумацията им предизвиква халюцинации

Чрез храненето засищаме глада си, доставяме организма си с потребни субстанции и зареждаме тялото си с сила и мощ, с цел да може то да действа вярно.

Рядко обаче се замисляме, че с изключение на върху физиката това, което консумираме, въздейства директно и върху настроението и душeвността ни.

Така да вземем за пример някои хранителни артикули са в положение да подобрят или влошат настроението, да подтикват половото предпочитание или даже да причинят халюцинации.

В тази любопитна публикация ще ви разкрием злоупотребата с кои храни и питиета може да ви накара да халюцинирате.

Мухлясало сирене

 Мухлясалото сирене може да провокира халюцинации

Според английски учени потреблението на към 20 грама сирене с мухъл преди лягане е в положение да провокира странни сънища. Сред най-известните мухлясали сирена са Рокфор, Горгонзола, Бри, Синьо сирене, Камембер и други.

Индийско орехче

Индийското орехче е чудесна фалшификация, която придава неповторим и друг усет на ястията, в които е добавено. Но с него би трябвало да се внимава, защото съдържа вещество, наречено миристицин. То има силата да трансформира усещанията и в случай че се одобри в огромни количества, може да провокира замаяност и параноя – признаци, които е допустимо да продължат до два дни.

Маково семе

 Маково семе и халюцинации

Прекалената консумация на маково семе, освен може да аргументи халюцинации, само че и в случай че човек се подложи на тест за опиати, е доста евентуално резултатът му да бъде позитивен. Това е по този начин, тъй като в маковото семе се съдържа морфин и точно от семената на някои типове мак се синтезират морфин, хероин и някои болкоуспокояващи субстанции.

Чили

Любителите на лютото и пикантното може би не знаят, само че чилито, което е измежду най-лютите чушки в света, също провокира халюцинации. При неговата консумация в мозъка първо се задейства центърът за болежка. За да предотврати мъчителното чувство, организмът стартира да отделя огромно количество ендорфин. Този прилив на хормона на щастието може да аргументи приповдигнато и необичайно държание.

Черници

 Черниците провокират халюцинации

Съществуват изказвания, че черниците също са способни да причинят леки халюцинации. Дребните плодчета създават млечен сок, който подтиква нервната система, посредством която се провокират чудновати привидения и чувства. Освен това в случай че са неузрели могат да раздразнят стомаха.

Кафе

Кафето е обичана напитка на милиони хора по света, които всекидневно се любуват на приятния ѝ усет и се възползват от тонизиращото и ободрителното деяние, което оказва. Редица изследвания обаче сочат, че злоупотребата с кофеиновата напитка може да докара до някои странични резултати. Така да вземем за пример, в случай че човек изпие 6-7 кафета за един ден, е допустимо да получи халюцинации, изразяващи се в чувство на необяснимо наличие или чуване на странни звуци и шумове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР