Чрез фондацията сиКОВАКС се стреми към равноправно разпределениеФондацията на Грета

...
Чрез фондацията сиКОВАКС се стреми към равноправно разпределениеФондацията на Грета
Коментари Харесай

Грета Тунберг дарява €100 000 за ваксини

Чрез фондацията си
КОВАКС се стреми към равноправно систематизиране

Фондацията на Грета Тунберг ще преведе 100 000 евро на системата КОВАКС, с цел да се бори против “трагедията, която съставлява имунизационното неравенство” пред лицето на пандемията, съобщи Агенция Франс Прес.
Сумата ще бъде преведена на СЗО и е предопределена за “купуване на ваксини против COVID-19, като част от международните старания за равносилен достъп до ваксини за лицата, изложени на максимален риск”, съгласно изказване на СЗО.

“Международната общественост би трябвало да направи повече за противопоставяне на нещастието на имунизационното неравенство”, съобщи Тунберг.

“Имаме разполагаем средствата да поправяме големия дисбаланс, който съществува по света в битката с ковид. Също като климатичните промени, първо би трябвало да помогнем на най-уязвимите”, акцентира Тунберг.

Програмата КОВАКС на СЗО цели да подсигурява равностойно систематизиране на ваксини, изключително за 92 небогати страни.

“Призовавам международната общественост да последва образеца на Грета и да направи това, което може, в поддръжка на КОВАКС”, акцентира генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР