Човешкото тяло е изложено на разнородни замърсители. Те влизат у

...
Човешкото тяло е изложено на разнородни замърсители. Те влизат у
Коментари Харесай

Пет природни средства за детоксикация

Човешкото тяло е изложено на разнородни замърсители. Те влизат у нас с въздуха, с храните и напитките, посредством козметиката, препаратите за бита, медикаментите. Чрез кръвта се разнасят и натрупват в разнообразни органи и системи. Ако токсините не съумеят да се изхвърлят в точния момент от организма, обмяната на клетъчно равнище се затормозява.

Aндрографисът , прочут още като „ крал на горчивото ”, форсира обезвреждането и елиминирането на токсините посредством черния дроб и жлъчката. Отделянето на повече жлъчка стартира още с попадането на дребни количества от горчивата билка в устната празнина и гърлото.

Андрографолидите в Андрографиса понижават вредата върху черния дроб от използването на алкохол и някои медикаменти, измежду които парацетамол. Билката работи удобно и върху детоксикиращата работа на бъбреците. Мощен имуностимулатор е.

Леспедезата пречиства по неповторим механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от множеството диуретици, които просто промиват пикочните пътища, Леспедезата усъвършенства работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от токсини. Следователно билката обезпечава освен филтриране на самите бъбреци, само че и на кръвта, от отрови и обменни разпадни артикули.

Мащерката се употребява дейно при необятен набор белодробни проблеми. Тя има отхрачващо, антиспазматично и муколитично деяние. Благоприятният ѝ резултат се дължи на скъпи етерични масла. Те биват всмукани от лигавицата, където подтикват жлезистите ѝ кафези и власинките на епитела. Така се усъвършенства елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и така нататък Билката работи антибактериално и усъвършенства храносмилането.

Репеят е изключително скъп за множеството проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно посредством фитостеролите си, които усъвършенстват мастната обмяна, и посредством жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните субстанции на Репея подтикват отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва въздействие на цялостното доставяне на органите с кръв и хранителни субстанции. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

Органичният Селен е извънредно значим за организма. Той е мощен антиоксидант и главен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния резултат на тежките метали. Оптимизира сърдечносъдовата система и подтиква имунитета.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР