Човешката кърма е перфектният хранителен източник за едно бебе. Кърмата

...
Човешката кърма е перфектният хранителен източник за едно бебе. Кърмата
Коментари Харесай

Много важни съвети за всички млади майки и техните бебета

Човешката кърма е съвършеният хранителен източник за едно бебе. Кърмата реализира баланс на въглехидрати, протеини, мазнини, вода и други хранителни субстанции. Лесно се смила и усвоява от нежните бебешки стомахчета, а съставът ѝ естествено се трансформира с смяната на потребностите за развиването на бебето.

Кърменето обезпечава цялата сила и хранителни субстанции, от които се нуждае бебето през първите месеци от живота и продължава да обезпечава до половината или повече от питателните потребности на детето през втората половина на първата година и до една трета през втората година от живота на най-малките. Въпреки това, обратно на рекомендациите на СЗО, през интервала 2015-2020 година единствено към 44% от бебетата на възраст 0 – 6 месеца по света са били извънредно кърмени.

И въпреки всичко от време на време кърменето не е допустимо по медицински аргументи от страна на майката или от страна на бебето. В тези случаи е извънредно значимо подборът на приспособено мляко да стане дружно с персоналния доктор на детето, с цел да може деликатно да се наблюдава резултатът му. Не забравяйте, че кърмачето занапред се приспособява към храненето през устата и неговата храносмилателна система е към момента незряла. Честата и безразборна промяна на приспособено мляко предизвиква в допълнение дискомфорт и стрес за него.

Важно е да подготвяте приспособеното мляко за вашето бебе съгласно инструкциите на производителя. Използвайте вода от безвреден източник, с цел да смесите приспособеното мляко. Използвайте количеството вода, посочено в инструкциите на контейнера с формула за кърмачета. Винаги първо измервайте водата и по-късно прибавете праха – повече вода няма да задоволи питателните потребности на детето, а по-малкото количество ще натовари храносмилателната система на бебето.

Ето спомагателни инструкции на педиатъра от " Пирогов " доктор Теа Александрова, които би трябвало да имате поради, когато приготвяте и съхранявате приспособеното мляко за вашето бебе.

- Измийте добре ръцете си, преди да приготвите шишето или да нахраните бебето си.

- Почистете и дезинфекцирайте работното пространство, където ще приготвяте приспособеното мляко.

- Шишетата би трябвало да бъдат чисти и стерилизирани.

- Ако решите да затоплите млякото, в никакъв случай не използвайте микровълнова печка. Микровълните фурни загряват млякото и храната неравномерно, което води до " горещи точки “, които могат да изгорят устата и гърлото на вашето бебе.

- За да затоплите шишето, го поставете под течаща топла вода, като внимавате водата да не попадне вътре или върху биберона.

- Капнете няколко капки приспособено мляко на гърба на ръката си, с цел да ревизирате дали не е прекомерно горещо.

Не забравяйте, че кърменето е най-хубавата храна за бебето. Неподходящият маркетинг на заместители на кърмата продължава да подкопава напъните за възстановяване на каузи и продължителността на кърменето в международен мащаб. Преминаването към приспособено мляко е целесъобразно единствено по медицински показания, предложено и следено от доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР