„Човек е направен от това, което изрича. В последно време

...
„Човек е направен от това, което изрича. В последно време
Коментари Харесай

Георги Господинов: Човек е направен от това, което изрича

„ Човек е изработен от това, което изрича. В последно време ние използвахме думите малко повече, с цел да пренасяме експанзия с тях. Представете си хартиени лодки, доста е значимо какъв товар носят “, сподели известният български публицист Георги Господинов в специфичното студио на bTV „ За буквите “ във връзка 24 май.

Той споделя, че от нас зависи с какво натоварваме лодките, които пускаме към другия.

„ Литературата и историите от ден на ден ще се връщат към главната си функционалност – да основават смисъл, да утешават. В последна сметка пишем, с цел да издържим този свят, пишем, с цел да го разберем, да утешим другия. И с цел да издържим живеенето в този свят “, споделя Господинов.

Той добави, че зад литературата има цяла една невидима промишленост от писатели, поети, издатели, печатари, редактори, читатели и доста други, на които желае да благодари и да честити 24 май.

Според Господинов има невероятни литературни истории у нас, които следва да бъдат разказани.

Кирил и Методий: Просветителите НА ЖИВО: За буквите - специфична стратегия за 24 май Здравка Евтимова: Културата е духовната плът на България Йордан Радичков-внук: Хубаво е човек да не се взима прекомерно на съществено Истории зад датата: Кога стартира честването на светите братя Крил и Методий Диригентът на " Пим-Пам ": С химна на българската култура претърпяваме почитта към светите братя
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР