Човечеството няма ясна дефиниция за това какво е живот и

...
Човечеството няма ясна дефиниция за това какво е живот и
Коментари Харесай

Извънземните може би живеят сред хората

Човечеството няма ясна формулировка за това какво е живот и евентуално отсам стартира казусът с търсенето на същества отвън нашата планета. Такава е позицията на откриватели от разнообразни сфери на знанието.

От хиляди години астрономи се вглеждат в нощното небе в опит да изучат Вселената, само че едвам неотдавна съществува технология, която разрешава да се „ вижда “ космоса по-далеч, в сравнение с очите могат да видят. Въпреки всички телескопи и съоръжение, към момента не са открити никакви признаци на живот на друга планета, с изключение на нашата. Или най-малко публично не е известно да има открития в това направление.

Някои учени позволяват вероятността да се търсят неверните неща на неверните места и упорстват, че извънземни същности може да живеят измежду нас на Земята, само че в друго измерение.

Според теорията на уфолозите, които са подкрепени основателя за НАСА на първата компютърна карта на Марс Жак Вале, извънземните може да съществуват в други „ действителности “ или „ измерения “. Без ясна формулировка какво е животът, може би се прави голяма неточност да се приема, че животът отвън нашата планета е тъкмо същият като на Земята.

Пред „ Гардиън “ астробиологът Хелън Шарман сподели: „ Във Вселената има милиарди звезди, върху които би трябвало да съществуват всевъзможни форми на живот. Ще бъдат ли като теб и мен от въглерод и азот? Вероятно не.

Може би те са тук сега, а ние просто не можем да ги забележим “.

Геобиологът Виктория Орфан от Калифорнийския софтуерен институт също допуска, че някои живи същества може да съществуват под формата на „ биосфера в сянка “. Орфан има вяра, че учените, които търсят живот възоснова на преобладаващата доктрина, че всички живи същества се основават на една и съща шепа химически детайли, могат да подценен доста, без да осъзнават, че има организми, които „ вършат нещо малко по-различно спрямо другите “.

Неформалната формулировка на НАСА за живота е „ самоподдържаща се химическа система, способна на дарвинистка еволюция “.

Като цитира тази формулировка, астробиологът Лин Ротшилд от изследователския център „ Еймс “ на НАСА споделя:

„ Не можете да ловите нещо, в случай че нямате визия какво е то. Вярвам, че имаме единствено една формулировка за живота, само че се чудя дали животът е тъкмо подобен, какъвто го дефинираме “.

От своя страна зоологът от Кеймбриджския университет Арик Кершенбаум, създател на „ Пътеводител по зоология на галактиката “, е безапелационен:

„ НАСА се нуждае от ясна формулировка на живота, с цел да знае кои индикатори за живот да употребява в своите задачи. Би било неправилно да приемем, че биохимията, с която сме осведомени, е това, което ще открием на други планети “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР