Човечеството има един единствен начин за справянето с епидемии –

...
Човечеството има един единствен начин за справянето с епидемии –
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Срамувам се от развоя на ваксинацията в нашата страна

„ Човечеството има един единствен метод за оправянето с епидемии – имунизирането. Ваксинацията защищава освен индивида, само че и обществото. Това нещо може да се случи единствено след всеобщ имунитет. Светът е имунизиран неравномерно. Ако някоя страна доближи заветния групов имунитет, тя отново няма гаранция, че е защитена ”. Това сподели в ефира на NOVA ръководителят на отдел „ Вирусология ” в НЦЗБП.

Според нея СЗО се тормози за всички страни. „ Ние попадаме в една срамна ранглиста, бъдейки едни от минимум имунизираните хора. Някои страни пък нямат финансовия запас, с цел да закупят препаратите. Аз персонално се срамя от развоя на имунизацията в нашата страна ”.
 Любомира Николаева-Гломб: Светлина в тунела против COVID-19 постоянно има Любомира Николаева-Гломб: Светлина в тунела против COVID-19 постоянно има
Вирусът не признава етноси, граници и континенти. За това предизвести вирусологът доцент Любомира Николаева-Гломб пред Българска национална телевизия. Гломб изясни,...

„ Аз съм вирусолог и ще ви кажа, че нещата в Англия не наподобяват зле. Те заложиха първо на възрастното население. Голямата част от новите случаи са измежду неимунизираните хора, чийто ред още не е пристигнал ”, изяснява експертът. Тя прибавя, че груповият имунитет би предпазил хората, които са твърди заболели или слаби, с цел да се имунизират.

„ Свойство на вирусите е да се променят непрекъснато, с цел да се приспособяват към всеки нов гостоприемник. Докато ние удължаваме тази верига ние даваме опция на вируса да се променя. Обществената и персонална цена на този развой би била доста огромна ”, безапелационен бе вирусологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР